#Pamukkale hashtagi ile arama: 570 bin sonuç – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. #Pamukkale hashtagi ile arama: 570 bin...

#Pamukkale hashtagi ile arama: 570 bin sonuç

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2019 Cuma - 13:24Güncelleme: 11 Ocak 2019 Cuma - 13:35
#Pamukkale hashtagi ile arama: 570 bin sonuç

Denizli’nin dünya turizmi vitrinindeki beldesi Pamukkale, bu alanda bir marka olduğunu Google aramalarında da net bir şekilde ortaya koyuyor. #Pamukkale hashtagi ile arama yapıldığında karşınıza tam 570 bin 600 sonuç çıkıyor.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin öncülüğünde 1990’lı yıllarda başlatılan Pamukkale’nin kurtarılması hareketi, uygulanan planlar kapsamında travertenleri kirleten tesislerin yıkılması, traverten bölgesine girişin ve ayakkabıyla gezilmesinin yasaklanması ile hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi beyaz cenneti bugünlere taşıdı.

Roma ve Bizans dönemine ait Hierapolis antik kentiyle de bütünleşen Pamukkale’nin UNUESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması beldenin tanıtımını, uluslararası fuarlarda yapılan tanıtım da bilinirliği artırdı.

Tüm bunların sonucunda artık Pamukkale, turizmde bir marka oldu. Beyaz travertenleri görebilmek, fotoğraf çekilebilmek, şifalı sulara ayaklarını sokabilmek, Antik Havuz’da kulaç atabilmek için her yıl 2 milyon turist geliyor Pamukkale’ye.

#PAMUKKALE= 570.600 ARAMA

Pamukkale’nin dünya markası olduğunu gösteren bir başka sonuç da google aramaları. #Pamukkale yazarak Google’ın arama motoruna tıkladığında karşınız tam 570 bin 600 sonuç çıkıyor.

PAMUKKALE, BBC TRAVEL’DE

Öte yandan İngiliz yayın kuruluşu BBC Travel, Pamukkale’yi tanıtan bir haber yayınladı. Tanıtım yazısında “Pamukkale'nin parıldayan beyaz kaya termal havuzları viral hale geldi, dünyanın dört bir yanındaki yayınları, dünyanın en çok görülmesi gereken sosyal medyalarından biri olan ' gidilmesi gereken yerlerden biri ' ve ' ölmeden önce görebileceğiniz bir yer ' olarak nitelendirdi . Çoğunlukla turkuaz ve beyaz havuzlarda poz veren genç ve güzel turistler. Geçen on yılların aksine, Hierapolis ve havuzlar artık sıkı bir şekilde tutuluyor ve bazı bölgeler zarar görmemesi için ziyaretçilere kapalı” denildi.