Görme engelli ressam, çocuklara ilham verdi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Görme engelli ressam, çocuklara ilham verdi

Görme engelli ressam, çocuklara ilham verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2024 Perşembe - 13:49Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe - 13:49
Görme engelli ressam, çocuklara ilham verdi

"Bu bir atölye değil" sanat atölyesinin düzenlediği ve Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfının ev sahipliğini yaptığı söyleşi, görme engelli sanatçı Eşref Armağan’ın katılımıyla yapıldı.

Pogram açılış konuşmasını Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu gerçekleştirdi, Abalıoğlu, sanatın ruhumuzu besleyen, toplumu bir araya getiren ve içsel keşiflerin kapısını aralayan önemine vurgu yaptı.

 

Doğuştan gelen görme engeline rağmen dünya çapında tanınmış bir ressam olmayı başaran Eşref Armağan da deneyimlerini paylaştığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Bu bir atölye değil sanat atölyesinin kurucusu, etkinliğin amacının çocuklara ilham vermek, başarıyı teşvik etmek ve sınırların aslında zihnimizde olduğunu hatırlatmak olduğunu ifade etti.

Söyleşi, katılımcılarda derin bir etki bıraktı ve çocukların potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağladı. Büyük çoğunluğu öğrencilerden oluşan söyleşi de çocuklar Eşref Armağan'ın hikayesinden büyük kazanımlar elde etti.

Etkinlikte ayrıca "bu bir atölye değil" sanat atölyesinin öğrencilerinin sergisi de yer aldı. Sergi, öğrencilerin içsel görüşünü ve hayal gücünü keşfetmelerine olanak tanıdı. Ayrıca Denizli Görme engelliler okulundan katılan öğrenciler sergi alanında canlı performans gerçekleştirerek, bağlama gitar çalmanın yanı sıra çeşitli kil heykel çalışmaları yaparak onları izlemeye gelen öğrencileri kendilerine hayran bıraktı.

Etkinlikte elde edilen gelirin bir kısmı, görme engelliler okulu için bağışlanacak.

EŞREF ARMAĞAN

Armağan'ın sanat kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası sergide eserleri sergilenmiş olup, içsel görüşünü ve hayal gücünü zorlayarak sanatın evrensel dilini en güçlü şekilde ifade eder. Beyin fonsiyonları Harvard ve Toronto üniversitelerinde incelenen Armağan, görmediği halde yaptığı resimler hakkında ayrıca Discovery Channel gibi belgesellere de konu olmuştur. Engelleri aşmanın ve hayallerin peşinden gitmenin önemini vurgulayan Armağan, bir ilham kaynağıdır.