Denizli turizmi için sesli rehber hazırlandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Denizli turizmi için sesli rehber hazırlandı

Denizli turizmi için sesli rehber hazırlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:40Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:40
Denizli turizmi için sesli rehber hazırlandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof Dr Serkan Bertan’ın yürütücüsü olduğu “Denizli Sesli Rehber” projesi tamamlandı.

PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof Dr Serkan Bertan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Denizli Sesli Rehber” projesi ile Denizli gastronomi haritası, yürüyerek Denizli şehir turu, somut olmayan kültürel miras haritası, müze haritası, antik kentlerin kısa/uzun tur haritaları, bisikletle Denizli şehir turu, gizli kalmış köyler haritası oluşturuldu.

Sürdürülebilir turizm anlayışı ile Denizli turizm potansiyelinin geliştirilmesini amaçlayan projeyle kültürel değerler, tarihi camiler, yaşayan insan hazineleri, kervansaraylar, gizli kalmış köyler, müzeler,
tarihi/antik kentler ve yapılar, mağaralar, yaylalar, kanyonlar, vadiler, şelaleler, balon turu, yamaç paraşütü uçuş noktaları belirlendi.

Gastronomi haritası da çıkarılarak ilin yöresel lezzetleri çorbalar, etli, sulu, sebzeli ve zeytinyağlı yemekler, hamur işi, börekler ve ekmekler, salatalar, yoğurtlar, turşular ve tatlılar da sesli rehberde yer aldı.