DENİB, Avrupalı alım heyetlerini konuk etti – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DENİB, Avrupalı alım heyetlerini konuk etti

DENİB, Avrupalı alım heyetlerini konuk etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2018 Perşembe - 15:15Güncelleme: 10 Mayıs 2018 Perşembe - 15:15
DENİB, Avrupalı alım heyetlerini konuk etti

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), 9 Avrupa ülkesinden gelen 14 alıcı firmanın temsilcilerini ağırladı. Fabrikaları ziyaret eden firma temsilcileriyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle DENİB’in koordinatörlüğünde yürütülen Denizli Ev Tekstili Yurt Dışı Pazarlama Takımı I-II Ur-Ge projeleri ile ilgili faaliyetler devam ediyor. Bu kapsamda katılım gösterilen prestijli fuarlar ile hedef ülkelerde yapılan ikili görüşmelerin sonuçları da alınmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde İsveç, Finlandiya, İzlanda, Almanya, Avusturya, İspanya, İtalya, İngiltere ve Polonya ol’dan gelen 14 alıcı firma ile 11 proje katılımcısı firma temsilcileri iş görüşmelerinde bir araya geldi. Avrupalı firma temsilcileri, görüşme yapılan üretici işyerlerini ziyaret edip, showroomlarını gezdi.

Gerçekleştirilen alım heyeti faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan DENİB Başkan Vekili İbrahim Uzunoğlu, Denizli’nin ülkemizin ev tekstili ihracatının yarısını tek başına gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Altı yıldır faaliyetlerine son derece başarılı bir şekilde devam eden, çok farklı kıtalarda ve 10'un üzerinde ülkede çeşitli faaliyetlere katılan Denizli Ev Tekstili Yurt Dışı Pazarlama Takımı Ur-Ge Projesi, 2 önemli alım heyetini daha ilimizde ağırladı. Gerçekleştirilen Kuzey ve Batı Avrupa Alım Heyetleri kapsamında 9 farklı ülkeden gelen toplam 15 firma yetkilisi Denizlili firmalar ile hem görüşme fırsatı buldu hem de fabrikalarda yerinde inceleme yapma şansına sahip oldu. Son derece verimli geçen dört günlük süreçte, Denizli İhracatçılar Birliği üye firmaları ile birlikte Denizli ev tekstili sektörünü tanıttı. Denizli Ev tekstili sektöründeki gücünü göstermeye devam ediyor.”