Serinhisar’daki intihar sonrası Emniyet müdürlerine ‘mavi balina’ oyunu uyarısı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SERİNHİSAR
  8. /
  9. Serinhisar’daki intihar sonrası Emniyet müdürlerine ‘mavi...

Serinhisar’daki intihar sonrası Emniyet müdürlerine ‘mavi balina’ oyunu uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2019 Cuma - 09:30Güncelleme: 12 Nisan 2019 Cuma - 09:30
Serinhisar’daki intihar sonrası Emniyet müdürlerine ‘mavi balina’ oyunu uyarısı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde, ortaokul öğrencisinin intiharıyla bir kez daha gündeme gelen “mavi balina” adlı oyunla ilgili emniyet müdürlerine uyarı yapıldı.

Serinhisar’da, 9 Nisan’da inşaat halindeki binada asılı olarak bulunan ortaokul öğrencisi Nuri Enes Karakuzu’nun intiharı sonrası çok tartışılan “mavi balina” adlı oyun bir kez daha dikkatleri çekti.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Terör ve diğer konulara değinen Uzunkaya, çocuklarının ziyaret ettikleri internet sayfalarından haberdar olmaları konusunda ailelerden azami ilgi isteyen Uzunkaya, "Mavi Balina Oyunu" ile ilgili gerekli önlemlerin alınması için talimat verdi.

50 GÜN BOYUNCA EMİR

Bugüne kadar 130 kişiyi ölüme sürükleyen oyun, oyun yöneticisinin 50 gün boyunca yolladığı çoğu fiziki acı dolu emirleri yerine getirmek üzerine kurulu bir meydan okumayı içeriyor. Rusya meşeili oyunun kimi etaplarında, okul çağındaki çocuklardan el bileklerine ya da bacaklarına sivri bir cisimle bir balina resmi yapmaları, damarlara yakın yerlere kesikler atmaları isteniyor. Sabaha karşı uyandırılıp, oyun yöneticilerinin yolladığı korkunç görüntülerin izlenmeleri gibi görevler yükleniyor. 49 görev boyunca kendilerine psikolojik ve fiziki zararlar verip, hayattan koparılıyor. 50. gün final görevi ise balina olmak adını taşıyor ve oyuncunun intihar etmesini emrediyor.