Çocukları mutlu eden etkinlik: Çörek Derme – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SERİNHİSAR
  8. /
  9. Çocukları mutlu eden etkinlik: Çörek Derme

Çocukları mutlu eden etkinlik: Çörek Derme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2024 Salı - 12:02Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı - 12:02
Çocukları mutlu eden etkinlik: Çörek Derme

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yüreğil Mahallesi’nde uzun yıllardır süre gelen “Çörek Derme” etkinliği, Ramazan Bayramı öncesinde bir kez daha gerçekleştirildi.

Yüreğil Mahallesi’nde Razaman ve Kurban bayramlarının arefesinde gerçekleştirilen Çörek Derme etkinliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mahallenin başlangıç noktasında okunan dua ile başlayan etkinliğe il merkezi ve çevre illerin yanı sıra Serinhisar ilçesinin Yatağan, Ayaz, Kuyucak ve Kocapınar mahallelerinden de çok sayıda çocuk katıldı.

Mahalle sakinlerin evlerinin önlerinde çörek derme etkinliğinde dağıtılacak ürünlerle bekledi. Sıra halinde ellerinde poşetlerle mahalle sokaklarını gezen çocuklar, çikolatadan, keke, şekerlemelerden, bisküvilere, tatlılardan, kuruyemiş çeşitlerine kadar değişik ürünleri topladı.

Yüreğil Mahalle Muhtarı Hüseyin Zeybek, "Gücümüz yettiğince bu geleneğimizi sonsuza dek gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu ortamdan atmosferden çok memnunuz mutluyuz. Bayram sevincimizi çocuklarımızla birlikte yaşadık. Bu geleneğin unutulmaması, gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması adına çok güzel oldu. Bize destek olan bütün mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.