Çocuklar Çörek Derme etkinliğiyle mutlu oldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SERİNHİSAR
  8. /
  9. Çocuklar Çörek Derme etkinliğiyle mutlu oldu

Çocuklar Çörek Derme etkinliğiyle mutlu oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Haziran 2023 Salı - 13:56Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı - 13:57
Çocuklar Çörek Derme etkinliğiyle mutlu oldu

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yüreğil Mahallesi’nde uzun yıllardır süre gelen “Çörek Derme” etkinliği, Kurban Bayramı öncesinde bir kez daha gerçekleştirildi.

Yüreğil Mahallesi’nde, Ramazan ve Kurban bayramlarının arefesinde düzenlenen Çörek Derme etkinliği, yoğun katılımla yapıldı. Mahalle sakinleri, evlerinin önünde dağıtılacak ürünlerle çocukları bekledi. Sıra halinde ellerinde poşetlerle sokaklarını gezen çocuklar, çikolatadan şekerlemeye, keklerden bisküvi ve kuruyemiş çeşitlerine kadar değişik ürünleri topladı.

Çocukken kendisinin de Çörek Derme etkinliğine katıldığını, şimdi de çocuklara ikramda bulunduğunu ifade eden Hidayet Akın, "Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları arefesinde mahallemizin sokaklarında 'Çörek Derme' etkinliği düzenlenir. Bu asırlık geleneğimiz. Küçükler ile büyüklerin birbirlerine saygı ve sevgi ortamın içerisinde paylaşımın yaşandığı bir ortam. Bu anlam da baktığımız zaman bu ritüel de küçük çocuklar kendi başlarına çörek toplama telaşı derdi ve koşturmacasının rekabetini yaşıyorlar ve bu anlamda da yaşlılar ve gençler arasın da bir paylaşım yaşanıyor. Bizim çocukluğumuzda dağıtılan ürünler farklıydı. Kuru üzümdü, bademdi, börekti ama günümüz modern dünyasın da gıda teknolojisinin gelişmesiyle bu dağıtılan gıdalar çikolata oldu, bisküvi oldu, gofret oldu, kek oldu" dedi.

Yüreğil Mahalle Muhtarı Hüseyin Zeybek ise, "Gücümüz yettiğince bu geleneğimizi sonsuza dek gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu ortamdan atmosferden çok memnunuz mutluyuz. Bayram sevincimizi çocuklarımızla birlikte yaşadık. Bu geleneğin unutulmaması, gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması adına çok güzel oldu. Bize destek olan bütün mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çörek Derme etkinliği Ayaz, Kocapınar ve Yatağan mahallelerinde de yapıldı

DENİZLİ (İHA)