Pamukkale’de 250 kişilik temizlik ekibi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de 250 kişilik temizlik ekibi

Pamukkale’de 250 kişilik temizlik ekibi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ocak 2018 Perşembe - 13:26Güncelleme: 18 Ocak 2018 Perşembe - 13:26
Pamukkale’de 250 kişilik temizlik ekibi

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü,250 kişilik ekiple katı atık toplama, cadde ve sokakların süpürülmesi, atık eşyaların toplanması, çöp evlerin temizlenip ilaçlanması, molozların kaldırılması, karla mücadele, ot biçme ve temizleme hizmetlerini eksiksiz yerine getirmek için yoğun mesai harcıyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2017 yılında ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirdikleri temizlik faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi.İlçenin gelecek yıllarına yatırım niteliğinde olan projelerini hayata geçirirken en çok önem verdikleri noktalardan birsinin de çevreye karşı duyarlılık olduğunu ifade eden Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak sokakları ve caddeleri ile ilçeyi temiz, düzenli ve sağlıklı bir şekilde tutmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

PAMUKKALE’DE 103 BİN 497 TON KATI ATIK TOPLANDI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, mahallelerde çöp toplama hizmetini95 personel, 25 büyük, 3 küçük hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonları ve 1 çok amaçlı katı atık toplama kamyonu verdiklerini, çöplerin bazı mahallelerde konteynırlar, bazı mahallelerde poşetlerle alındığını, geçen yıl ilçede 103 bin 497 ton katı atık toplandığını, atıkların Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki düzenli çöp depolama sahasına taşınarak bertaraf edildiğini bildirdi.

İlçenin merkezi ve yaya hareketinin yoğun olduğu bölgelerde süpürge, faraş ve el arabaları ile süpürme hizmetini “mevkiciler”olarak anılan 76 görünmez kahramanın verdiğini ifade eden Gürlesin, “Hafta boyunca her gün, kirlenen yol ve kaldırımlar temizlik ekibimiz tarafından sabah erkenden göreve başlanarak temizleniyor, sürekli temiz kalması sağlanıyor. Ayrıca, 1 büyük ve 1 küçük süpürge makinesi ile yoğun ve verimli çalışılarak, belli bir program çerçevesinde caddeler temizlenmektedir.Buralardaki temizlik işleri bitince, makinelerle mahallelere ve ara sokaklar dahil olmak üzere detaylı süpürme işlemi gerçekleştirmeye devam ediyor” dedi.

ÇÖP EVLER TEMİZLENİYOR

Geçen yıl Zabıta ve Sağlık İşleri müdürlükleri ekiplerinin ortak çalışması ile 6 çöp evin temizliğinin yapılarak hijyen koşullarının sağlandığını kaydeden Başkan Gürlesin, “Vatandaşlarımızdan gelen istek ve şikâyetler doğrultusunda çöp evler tespit edilerek Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün koordineli çalışması ile, çöp ev temizlendikten sonra hijyen koşullarının sağlanması için ilaçlaması yapılıyor. Ayrıca, ekiplerimizce, ilçe sakinlerimiz tarafından artık kullanılmayan eski ev eşyaların toplanması hizmeti ile birlikte çöp ve moloz toplama hizmetleri de yapılmaktadır. Ekiplerimizce, 1 kepçe ve 1 damperli kamyonla ile aylık ortalama 610 ton moloz kaldırılmaktadır. 2017 yılında toplam 6 Bin 684 ton moloz belediyemiz tarafından toplanıp taşındı” diye konuştu.

“HER AYRINTIYA ÖNEM VERİLİYOR”

İlçe sınırları içerisinde bulunan tüm çöp konteynırlarının iç ve dış temizliğinin yapıldığını, dış yüzeylerinin boyanarak daha temiz bir görünüme kavuşmasının sağlandığını, aylık ortalama 3 bin konteynırın yıkandığını söyleyen Gürlesin, şöyle devam etti:

“Temizlik konusunda her ayrıntıya dikkat ediyoruz. Mücavir alan içerisindeki yol ve boş arsalarda çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için temizlik çalışması yürütüyoruz. Tüm pazaryerleri ekipleri tarafından temizlenip, pazar bitiminde arozözle yıkanıyor. Halkımıza çevre bilincinin verilmesi yanında geri dönüşüm atıklarının ayrı toplanması bilincine destek olmak amacıyla 2017 yılı içeresinde 12 milyon 480 bin siyah ve 5 milyon 280 bin mavi poşet dağıtımı yapıldı.”

“VATANDAŞINDA TEMİZLİK NOKTASINDA DUYARLI OLMASI GEREKİYOR”

Çevre temizliği konusunda duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını, öğrencilere yönelik çevre konulu birçok seminer gerçekleştirdiklerini anlatanGürlesin, “Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde çevre kirliliği sorunlarını anında tespit ederek müdahale eden, çevre konusunda düzeni sağlamak için ilçemiz genelinde düzensiz olarak çıkarılan, çevreye rahatsızlık vererek görüntü kirliliği oluşturan her türlü olumsuzluğun giderilmesi noktasında da Çevre Zabıta Ekiplerimiz görev yapıyor. Zamansız ve düzensiz şekilde çöp, izinsiz moloz dökümleri, ambalaj atığı çıkarılması, faaliyette bulunan inşaatların hafriyat nakilleri sırasında çevreyi kirletmeleri gibi durumlar denetim ekiplerimiz tarafından takip edilmekte ve tutanak haline getirilerek Zabıta memurlarımızca gerekli işlemleri yaparak şikâyetin olumsuzluğun kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlamaktadır. Bu denetimler sonucunda çevreyi kirletenlere ilgili mevzuatlar gereğince cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.

“TEMİZLİK İŞİNİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRİYORUZ”

Göreve geldiği günden bugüne ilçede her alanda titiz bir çalışma yürüttüklerini, en hassas oldukları konulardan birisinin de temizlik olduğunu vurgulayan söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sözlerine şunları ilave etti:

“İlçemizin geleceği adına gerçekleştirdiğimiz projelerimizi hayata geçirirken çevre duyarlılığımız ön planda. Şunun da farkındayız ki, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasında hizmet ettiği bölgenin temizliği gelmektedir. Asli görevlerimiz başında gelen temizlik hizmetimizi, Pamukkale’mizi daha yaşanabilir hale getirmek adına eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Temizlik konusunda titizlikle çalıştığımızı tüm halkımızın bilmesini isteriz. Saha kontrol ekibimiz, katı atıkların toplanması, taşınması, cadde ve sokakların temizliği, pazaryeri temizliği, ambalaj atıkları toplanması hususunda yürütülen tüm faaliyetleri her gün düzenli olarak denetimini gerçekleştiriyor. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetleri de anında çözüme kavuşturmak için hizmet veriyor. Yine ekiplerimiz, kış mevsiminde yoğun kar yağışının başlaması ile birlikte çalışma başlatılarak halkımızın rahatça yürümesi, güvenliği ile huzuru için kaldırım, sağlık ocakları, okullar ve pazaryerlerinin kar temizleme hizmetlerini gerçekleştiriyor. Pamukkale Belediyesi olarak, en başından bu yana en önem verdiğimiz nokta olan ilçemizin temizliği noktasında çalışmalarımızı elbette ki durmaksızın sürdüreceğiz. Hedefimiz, daha yaşanabilir bir Pamukkale, gelecek kuşaklarımıza daha yeşil bir çevre bırakmak. Bu doğrultuda yaklaşık 250 kişilik dev ekibimizle Pamukkale’nin her noktasının temizliği için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 2017 yılında ilçemizin temizliği için harcanan para ise 23 milyon lira. Biz belediye olarak ilçemizi temiz tutmak için çalışmalarımızı aralıksız yaparken, halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz.”