Pamukkale Belediyesi’nin yabancı dil kursu sona erdi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nin yabancı dil kursu sona...

Pamukkale Belediyesi’nin yabancı dil kursu sona erdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2019 Çarşamba - 12:27Güncelleme: 4 Eylül 2019 Çarşamba - 12:27
Pamukkale Belediyesi’nin yabancı dil kursu sona erdi

Pamukkale Belediyesi’nin “Yaz Dönemi Yabancı Dil Kursuları” sona erdi. Almanca ve İngilizce A1 seviyesi kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Pamukkale Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği, yaz tatilini verimli geçirmek isteyen ve kendilerini geliştirmek isteyen Pamukkaleli gençlere yönelik açılan İngilizce-Almanca kursları sona erdi. İngilizce ve Almanca A1 başlangıç seviyesi kurslarına gençlerin ilgi gösterdi. Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasında İngilizce Öğretmeni Hatice Öz ve Almanca Öğretmeni Ayça Gürcan’ın eğitmenliğinde 2 ay süren kursa katılan gençlere 120 saat kurs verildi. Dersler sonunda 15-25 yaş grubuna yönelik sınavda başarılı olan gençlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

KURSLARIN DEVAMINI GETİRECEĞİZ

Törende gençlerle sohbet eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale’nin yılda milyonlarca turisti ağırlayan bir turizm ilçesi olduğunu belirterek bu nedenle yabancı dilin önemli olduğunu vurguladı. “Bu kursları vermemizin bir çok sebebi var” diyen Örki, “Pamukkale turizm bölgesi. Her yıl ilçemize milyonlarca turist geliyor. Bu yılın ilk 8 ayında 1 milyon 800 bin turist Pamukkale’ye geldi. Bu sayının yıl sonuna kadar 2.5 milyonu aşmasını bekliyoruz. Turizm ilçesinde yaşayan gençlerin en azından başlangıç seviyesinde yabancı dil bilmesi çok önemli. Bunun yanında eğitim ve iş hayatı için yabancı dil olmazsa olmaz durumunda. Biz Pamukkaleli gençleri hayata hazırlanırken avantajlı olsunlar diye bu kursları açtık. İsteğimiz 6 farklı dilde kurs açmaktı. Ancak en çok talep İngilizce ve Almanca için oldu. Bu dönem siz gençlerimize A1 seviyesinde yabancı dil öğretmiş olduk. Bu kurs sayesinde kiminiz eğitim kiminiz de iş hayatı için önemli bir adım atmış oldunuz. İleri seviye için talep olursa bunu da değerlendiririz. Biz Pamukkaleli gençlerimizin geleceğe hazır hale gelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Başkan Örki, yabancı dil konusunda kendi hayatından tecrübeleri de kursiyerlere aktardı. Konuşmanın ardından kursu başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını verildi.