Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projesinde sona yaklaşıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projesinde sona yaklaşıldı

Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projesinde sona yaklaşıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Haziran 2017 Perşembe - 18:20Güncelleme: 22 Haziran 2017 Perşembe - 18:20
Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projesinde sona yaklaşıldı

Pamukkale Belediyesi’nin Dokuzkavaklar Mahallesi’nde inşa ettirdiği sağlık kompleksinde sona yaklaşıldı. 18 milyon liraya mal olacak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde incelemelerde bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Denizli’nin en büyük yatırımlarından biri olan sağlık kompleksine imza atmaktan dolayı gururluyuz. Bizim amacımız kalıcı eserler bırakmak” dedi.

Arsası Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen, binası ise Pamukkale Belediyesi tarafından yaptırılan ve 18 milyon liraya mal olacağı açıklanan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu işbirliği ile Türkiye’de ilk olan sağlık yatırımı inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Gürlesin’e Kayıhan Muhtarı Mahmut Uğuz, Anafartalar Muhtarı Ekrem Demir, Kale Muhtarı Turgut Can, Karşıyaka Muhtarı Mustafa Gülmez, Deliktaş Muhtarı Kadir Karaçolak, Akhan Muhtarı Mesut Günenç, Korucuk Muhtarı Hüseyin Yıldız, Güzelköy Muhtarı Veli Çınar ve Aktepe Muhtarı Şengül Şahiner eşlik etti.

MUHTARLAR BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık yatırımıyla ilgili Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür eden Aktepe Muhtarı Şengül Şahiner, “Hastane konusunda ciddi manada sıkıntılarımız mevcuttu. Allah’ın izniyle bizim bu bölgemizdeki bu sorun Başkanımız Hüseyin Gürlesin sayesinde çözüme kavuşacak” dedi.

Kale Muhtarı Turgut Can da “İnşaallah bu hastanemiz bittiğinde ne Çanakkale gezisi ne futbol topu ne de bisiklete benzemeyecek” ifadesini kullandı.

Anafartalar Muhtarı Ekrem Demir de “Nice hastalarımız burada şifa bulacak. Vatandaşlarımızın bazen sitemleri oluyor. Bisiklettir, futbol topudur gibilerinden. Ama şu anda yapılan hizmet emin olun ne bisiklete ne bir futbol topuna eş değer değildir. Bu ebediyen kalıcı bir hizmettir. Bu hizmete vesile olan Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE İLKLERİ BAŞARIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, ilk kazmanın 5 Ekim 2016’da vurulan inşaatın tamamlanmasıyla ortaya çıkacak eserin Türkiye’ye örnek olacağını ifade etti. Başkan Gürlesin, şunları söyledi:

“Toplamda 7 kattan oluşan, 9 bin 775 m2’lik kapalı inşaat alanına inşa edilen kompleks bittiğinde, aynı anda 20 tane poliklinik hizmeti verilecek. Günlük 2 bin kişinin de hizmet alacağı kompleks Türkiye’de bir ilk. Bu hastanemiz ve diğer birçok dev projelerimizle, yeni kurulan bir belediyenin kurucu belediye başkanı olarak, Türkiye’de ilkleri başarıyor olmaktan gururluyuz. Bu hastane, bizim vizyon projelerimizden bir tanesi. Bu bina kullanıldığı sürece bizlerin gurur duyacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projesinde sona yaklaşıldı

“HASTANELERİN YÜKÜNÜ ALACAK”

Pamukkale Belediyesi’nin kalıcı eserler bırakma gibi hedefleri bulunduğunu kaydeden Gürlesin, “Sadece bu değil, bunun gibi birçok eserinde hayata geçmesi için de çaba gösteriyoruz. Günü birlik işler peşinde olmadığımızın altını çizmek istiyorum. İnsanların manevi boyutuyla sağlığına kavuşmasına vesile olacak eserler derdindeyiz. Cumhuriyet Mahallemizde ve Karahayıt Mahallemizde sağlık ocaklarının kaba inşaatı bitti. Zeytinköy Mahallemizde ve Kocadere Mahallemizde sağlık ocağı inşaatlarımız tamamlandı. Tabi bunların en büyüğü Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’miz. Devlet Hastanesi’nde ne varsa tüm birimleriyle hiçbir eksiği olmayan sağlık kompleksimizin sonuna geliyoruz. Yatak dışında tüm birimleriyle devlet hastanesini, üniversite hastanesini andıran hatta artısı olan büyük bir yatırımımız. Bununla da gurur duyuyoruz. İnşallah inşaatımız bittiğinde, insanların sağlığına kavuşmasına vesile olacak. Sadece bununla kalmayacak devlet hastanesinin, üniversite hastanesinin ciddi manada yükünü alacak olan büyük bir yatırım olduğuna özelikle vurgu yapmak istiyorum. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızda yürüme mesafesinde bir hastaneye kavuşmuş olacaklar. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Kurucu bir belediye başkanı ve Türkiye’de bir ilkleri başaran bir belediye başkanı olarak insanların gönüllerine dokunan bir yapıyla uğraştığımızı, sadece günübirlik, geçici işler peşinde olmadığımızı özelikle vurgu yapmak istiyorum” dedi

“KABA İNŞAATIN YÜZDE 100’Ü BİTTİ”

Şartnameye göre, firmaya 2018’in mayıs Ayına kadar gün verildiğini belirten Gürlesin, “Ama hızlı bir şekilde hiçbir aksaklığa meydan vermeden bir gün önce açılması hedefimiz. Kaba inşaatının yüzde 100’ü bitmiş durumda. İçerideki yapım işinin de yüzde 95’i bitti. Alçı işinin yüzde 60’ı; tesisat işinin yüzde 40’ı bitmiş durumda. Ortalamaya vurduğumuzda inşaatımızın yüzde 50’si bitti diyebiliriz. Bir an önce hizmete aldığımızda bu hizmetin daha iyi bir şekilde anlaşılacağına inanıyorum. Biz sağlıkta, emniyette, eğitimde, sosyal belediyecilikte Pamukkale Belediyesi olarak çok farklı olduğumuzu ve ciddi manada hizmet verdiğimizi gönül rahatlığı ile söylemek istiyorum. Pamukkale Belediyesi yaptığı eserlerle konuşulacak. İnsanlarımız hizmetlerimizi izlemeye, bizleri takip etmeye lütfen devam etsinler. Tekrardan yatırımımız vatandaşlarımız için, Pamukkale ilçemiz için, ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kısa bir zaman sonra da hizmete alıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmak en büyük hedefimiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.