Pamukkale Belediyesi’nden Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden Şehit ve Devlet Büyükleri...

Pamukkale Belediyesi’nden Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2019 Cuma - 15:28Güncelleme: 30 Ağustos 2019 Cuma - 15:28
Pamukkale Belediyesi’nden Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi

Pamukkale Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Zafer Bayramı’nın coşkusunun yaşandığı günde Pamukkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi açıldı. Yeni Cami önündeki serginin açılış törenine Vali Hasan Karahan, Denizli milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök ve Teoman Sancar, Garnizon Komutanı Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, Gazi Vahide Şefkatlioğlu ve Öğretmen Menderes Kılıçaslanbirer konuşma yaptı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de açılıştaki konuşmasında “Yakınını kaybedenler bilir geride kalan eşyaların anlamını. O eşyaları koklarlar ve kaybettiği kişilerin hatıralarını gözlerinde canlandırırlar. Bizler içinde şu anda bu sergimizde en önemli değerlerimiz olacak ifade edebileceğimiz şehitlerimizin, vefat etmiş olan gazilerimizin ve bu memleket için hizmet etmiş olan devlet büyüklerimizin emanetleri var. Denizli’mizin dört bir tarafından insanlarımız bu sergiyi gezdiklerinde bizim memleketimizin hangi şartlarda kurulduğunu, memleketimizin hangi şartlarda bu günlere getirildiğini, vatanımızın, bayrağımızın, istiklalimizin ve istikbalimizin ehemmiyetini bir kez daha hatırlasın istedik. Ben bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasında canını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi, vefat etmiş olan gazilerimizi saygıyla, muhabbetle, minnetle, şükranla anıyorum. İnşallah 30 Ağustos Zafer Bayramlarımız bundan sonrada da coşkusu katlanarak, artarak devam etsin’’ dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Gazisi Vahide Şefkatlioğlu, Öğretmen Menderes Kılıçaslan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık’a plaket verildi. Ardından da sergi açılışı gerçekleştirildi.

Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi, yarın Forum Çamlık AVM’de, 1 Eylül’de ise Kocaçukur’da vatandaşların ziyaretine açık olacak.