Pamukkale Belediyesi’nden coronavirüse karşı dezenfekte çalışması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden coronavirüse karşı dezenfekte çalışması

Pamukkale Belediyesi’nden coronavirüse karşı dezenfekte çalışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2020 Perşembe - 23:19Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe - 23:19
Pamukkale Belediyesi’nden coronavirüse karşı dezenfekte çalışması

Dünya Sağlık Örgütü’nce pandemi ilan edilen coronavirüse karşı tedbir amacıyla halkın yoğun olarak kullandığı cami, park, kamu binaları ve okulları dezenfekte çalışmalarını sürdüren Pamukkale Belediyesi, fiyat denetimlerinde de bulunuyor.

Tüm dünyada dalga dalga yayılan coronavirüs salgınına yönelik Pamukkale Belediyesi de tedbir alıyor. Halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor. Camiler başta olmak üzere belediyeye ait hizmet binaları da özel solüsyonlarla temizleniyor.

Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı 12 ekip, ilçe genelindeki halkın yoğun olarak kullandığı park, bahçe, ilçe sınırları içinde yer alan kamu binaları ile okullar da planlama dahilinde ilaçlanıp, dezenfeksiyon işlemi ile tertemiz hale getiriyor.

Öte yandan Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bazı ürünlere talebin artması üzerine bunu fırsatçılığa çevirenlere yönelik denetimler yapıyor. Fiyatı fahiş derecede artan ürünleri satan firmalara yönelik cezai işlemler uygulanıyor.

“FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Örki, dünyada etkisini gösteren corona virüsüne karşı adeta seferberlik ilan ettiklerini belirterek, “Halkımızın bu konuda sıkıntı yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimizi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yarın Cuma namazında halkımızın bir araya geleceği camilerimiz dezenfekte ediliyor. İlçe genelindeki 187 camide çalışmalar tamamlandı. Ekiplerimizi yine halkın yoğun olarak kullandığı parklar ile bahçelerde de temizleme çalışmaları gece boyu da devam edecek. Cuma günü tüm kamu binaları, cumartesi günü de tüm okullarımız dezenfekte edilmiş olacak. Pamukkale Belediyesi Zabıta ekiplerimizde corona virüs nedeniyle bazı ürünlere artan talebi fırsatçılığa çevirenlere karşı denetimleri sıklaştırdı. Fırsatçılık yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Pamukkale Belediyesi olarak her birimimizle halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.