Pamukkale Belediyesi AB’ye girdi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi AB’ye girdi

Pamukkale Belediyesi AB’ye girdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2018 Çarşamba - 13:24Güncelleme: 11 Nisan 2018 Çarşamba - 13:35
Pamukkale Belediyesi AB’ye girdi

Pamukkale Belediyesi, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği üyesi oldu. Başkan Hüseyin Gürlesin, Türkiye'den birliğe giren ilk ilçe belediyesi olduklarını, üyeliğin Pamukkale'nin uluslararası arenada kendisini daha iyi ortaya koyacağını söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, başkan yardımcıları ile birlikte Pamukkale Kocaçukur'da basın toplantısı düzenleyerek, üyelik süreci ve turizm beldesindeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pamukkale Belediyesi olarak adını aldıkları turizm beldesini tanıtmak, sağlık turizminde öne çıkarmak, spor olgusunu yerleştirmek için çaba harcadıklarını kaydeden Gürlesin, bu amaçla Termal Sağlık Turizmi Çalıştayı, Pamukkale Spor Oyunları, yamaç paraşütü atlayışları ve balon uçuşları gibi etkinlikler düzenlediklerini anımsattı.

Pamukkale ve Karahayıt'ı bir bütün olarak ele aldıklarını ifade eden Gürlesin, bisiklet ve yaya yolları açtıklarını, Kent Ormanı ile farklı bir güzellik katacaklarını, Pamukkale’ye de Kocaçukur’u Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kiralayarak temas ettiklerini, bu bölgede Denizli halkı ile Pamukkale’yi buluşturacaklarını belirtti.

PAMUKKALE’NİN EHTTA ÜYELİĞİ

Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne (EHTTA) üyelik süreciyle ilgili açıklamalarda da bulunan Gürlesin, “Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika’dan 6 şehrin kurucu olduğu birliğe tam üyeliğimiz kabul edildi. 39’uncu üye olduk. Pamukkale Belediyesi, bu birliğe Türkiye’den üyeliği gerçekleşen ilk ilçe belediyesidir. 2009’da kurulan birliğin şu anda 16 ülkeden 41 üyesi var” dedi.

Üyeliğe kabulün kolay bir süreç olmadığını ifade eden Gürlesin, “19. Yüzyıl ve öncesine dayanan tarihi geçmiş, termal suyun kullanımıyla ilgili yönetim, konaklama tesisleri gibi kriterler var. Bunların tamamını yerine getiren Pamukkale, artık birliğin tam üyesidir. Bu üyelik, Pamukkale’nin uluslararası arenada kendisini daha iyi ortala koymasını sağlayacaktır. Bu da daha fazla turist çekmemizi sağlayacak, günübirlik turizm yerine daha uzun süreli konaklamanın yolunu açacaktır. Termal turizmin dünyadaki pastası 475 milyar dolar. Bundan Pamukkale’nin aldığı pay neden artmasın?” diye konuştu.

Gürlesin, birliğin 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan’da yapılacak genel kuruluna katılacaklarını sözlerine ekledi.