Kurtluca’nın arazi yolları açılıyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Kurtluca’nın arazi yolları açılıyor

Kurtluca’nın arazi yolları açılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2019 Salı - 15:15Güncelleme: 24 Eylül 2019 Salı - 15:15
Kurtluca’nın arazi yolları açılıyor

Pamukkale Belediyesi, Kurtluca Mahallesi’nde üreticilerin tarım arazilerine ulaşabilmelerin sağlamak üzere yeni yollar açarken, daha önce açılmış yollarda da düzenleme çalışması gerçekleştiriyor.

Pamukkale Belediyesi, ilçenin kırsal alandaki mahallelerinde yaşayan vatandaşların tarım arazilerine ulaşmadaki sıkıntılarını gidermek için çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalardan birisi de dağlık arazide kurulu olan Kurtluca Mahallesi oldu.

Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, yeni arazi yolları açıldı, mevcut yolda genişletilme ve yükseltme çalışması yapıldı. Öncesinde engebeli ve bozuk olan arazi yolu, Pamukkale Belediyesi’nin hummalı çalışmaları sonrasında araç geçişine güvenli hale getirildi.

Pamukkale’de yaşayan her vatandaşın sorununa çözüm bularak, mutluluklarına ortak olacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi, olarak her zaman öncelikli amacımız, imkânlarımızın el verdiği son noktaya kadar vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, önündeki engelleri kaldırmak ve mutlu olmalarını sağlamaktır. Bu düşünceyle hareket ediyor ve her yeni gün de, vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet ederiz diye düşünüyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin mahallelerinde açtığı ve yenilediği arazi yolları için çok mutlu olduklarını belirten Kurtluca Mahallesi sakinleri, Başkan Avni Örki’ye teşekkür etti. Kurtluca Mahallesi Muhtarı Mustafa Acat da “Kurtluca Mahallesi halkımız kekik üretimi ile geçimini sağlıyor. Yurt dışından gelen yabancı firmaların temsilcileri arazi gezileri yaparken yolun bir kısmından sonra geri gelmek zorunda kalıyordu. Yani kekiklerimizi tarlalarda görme şansları olmuyordu. Bu da kekik üreticisi için bir sorun. Ayrıca, kekik ekim ya da hasat zamanı, arazi araçlarımızla az da olsa bir yağmur yağdığında gidiş gelişlerimiz imkânsızlaşıyor. Şu an başlatılan çalışmayla bin 800 metre yeni arazi yolları açılarak ve 2 bin metrelik eski arazi yolumuz yenileniyor. Bu çalışmalarla tüm arazi yollarımız birbirine bağlanarak, bölgemizdeki her araziye rahatça gidip gelebileceğiz. Arazi yollarımızın yenilenmesi hem zamandan hem de ekonomik açıdan fayda sağlayacak” diye konuştu.