Gürlesin’den kadın meclis üyelerine çiçek buketi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin’den kadın meclis üyelerine çiçek buketi

Gürlesin’den kadın meclis üyelerine çiçek buketi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Aralık 2018 Perşembe - 12:00Güncelleme: 6 Aralık 2018 Perşembe - 12:00
Gürlesin’den kadın meclis üyelerine çiçek buketi

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. Yıldönümünde, kadın meclis üyelerini kutlayıp, birer çiçek buketi verdi.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 84.yıldönümünde Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kadın meclis üyelerine jest yaptı.Türkiye’nin Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir ülke olduğunu hatırlatan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi Meclisi’nin aralık ayı ilk toplantısının 5 Aralık tarihine denk gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

“DAHA ÇOK KADIN ÜYE OLMALI”

5 Aralık’ın aynı zamanda Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlandığına işaret eden Gürlesin, “Pamukkale Belediye Meclisi olarak ilk göreve başladığımızda 6 bayan üyemiz vardı. İlk başta oran yüzde 19 civarındaydı. Daha sonra milletvekili adaylığı için ayrılan arkadaşlarımız var. Şu anda 1 AK Partili ve 3’de CHP’li bayan meclis üyemiz var. Bu da yüzde 11 civarında bir orana tekabül ediyor. Önümüzdeki seçimlerde belediye meclisinde daha fazla bayan üyenin bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bence bu oran yüzde 25-30’dan az olmamalı. Kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta tam ve koşulsuz gerçekleştiği bir toplumun daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun” dedi.

Başkan Gürlesin, konuşmanın ardından Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Sibel Doğruöz ile CHP’li üyeler Azime Bilgiç, Ayşe Niğan Nazlım ve Zeynep Kural’a çiçek vererek 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.