Öğretmen yardım istedi, Pamukkale Belediyesi yerine getirdi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Öğretmen yardım istedi, Pamukkale Belediyesi yerine...

Öğretmen yardım istedi, Pamukkale Belediyesi yerine getirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2020 Cuma - 16:15Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma - 16:30
Öğretmen yardım istedi, Pamukkale Belediyesi yerine getirdi

Pamukkale Belediyesi Çağrı Merkezini arayan anaokulu öğretmeni, öğrencileri için ders malzemeleri göndermek istediğini bildirdi. Hemen harekete geçen görevliler, öğretmenden aldıkları malzemeleri öğrencilerin evlerine tek tek ulaştırdı.


Pamukkale Belediyesi, coronavirüs önlemleri kapsamında çağrı merkezi oluşturdu. Çağrı merkezinin 444 92 20 nolu telefonu çaldı. Arayan Hüsamettin Kulaklı İlkokulu Ana Sınıfı öğretmeni olan Elvan Yatkın’dı. Öğrencilerin 30 Nisan’a kadar kullanacağı oyun hamuru, el işi kağıtı ve benzeri malzemeler ile ders kitaplarını hazırladığını, ancak astım hastası olduğu için dışarıya çıkamadığını söyleyerek, bunların ulaştırılması konusunda yardım talebinde bulundu. Anaokulu öğretmeni Elvan Yatkın’ın bu talebi değerlendirildi ve ders kitapları ile diğer malzemeler, 28 öğrencinin evlerine tek tek ulaştırıldı.

“PAMUKKALE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM”

Okullarda eğitim öğretime ara verilmesine rağmen öğrencilerine görüntülü aramayla ulaştığını ve ders konularını böyle işlediklerini kaydeden 16 yıllık eğitimci Elvan Yatkın, “Coronavirüs tehlikesi nedeniyle okulların açılma tarihi Nisan ayı sonuna kaldı. Ben de öğrencilerimin derslerde geri kalmaması için onlara bir ay boyunca gerekli olan malzemeleri hazırlayıp götürmek istedim. Ama kendim kalp ve astım rahatsızlığı nedeniyle dışarıya çıkamıyorum. Ders malzemelerinin öğrencilerime iletilmesi için Pamukkale Belediyesi’ne ulaştım. Bana bu konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Tüm öğrencilerin isimleri ve adreslerinin olduğu kağıtları poşetlere yapıştırdım. Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ekipleri bu ders malzemelerini çocuklarıma tek tek ulaştırdı. Başta Başkanımız Avni Örki olmak üzere Pamukkale Belediyesi personellerine teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı dönemde benim ve öğrencilerim için büyük öneme sahip olan bu konuda yardımlarını esirgemediler. Bu davranış beni çok memnun etti” dedi.

“7 GÜN 24 SAAT ESASIYLA ÇALIŞIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, dünyanın ve ülkemizin koronavirüs tehdidi altında olduğunu söyleyerek, “Bu salgın nedeniyle biz halkımızın ihtiyacı olan her şeyi yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Elvan Yatkın öğretmenimiz bizim çağrı merkezine ulaşarak yardım istedi. Öğrencilerinin derslerden geri kalmaması için hazırladığı ders malzemelerinin çocuklara ulaşmasını talep etti. Biz de ekiplerimizi bu adreslere göndererek minik öğrencilerin derslerine geri kalmamasına destek verdik. 7 gün 24 saat esasıyla halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi’nin 4449220 numaralı çağrı merkezi halkımızın hizmetinde. Ancak özellikle sokağa çıkma kısıtlamasında olan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın öncelikle yakınlarından yardım istemelerini rica ediyoruz. Ya da bu durumda olan yaşlılarımızın komşuları da temel ihtiyaçların karşılanması konusunda yardımcı olabilir. Bizim ekiplerimiz de yardıma her zaman hazır” diye konuştu.