Ahşap atıklar onlara yuva oluyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Ahşap atıklar onlara yuva oluyor

Ahşap atıklar onlara yuva oluyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ocak 2020 Çarşamba - 14:15Güncelleme: 22 Ocak 2020 Çarşamba - 14:15
Ahşap atıklar onlara yuva oluyor

Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplanan ahşap atıklar, sokak hayvanlarına yuva oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak, sokak hayvanlarımız için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.

İlçe genelinde temizlikten sorumlu olan Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çöpe atılan ahşapları ayrı bir şekilde topluyor. Park Bahçeler Müdürlüğü’ne teslim edilen ahşap atıklar.  Buradaki atölyede işlenerek sokak hayvanlarına sıcak yuva olacak şekilde kedi evlerine dönüştürüyor.

Kedi evleri ilçedeki parklara, okul bahçelerine ve kamu binalarının bahçelerine yerleştiriliyor. 2019 yılında 20’ye yakın kedi evi yapıldığı, bu yıl da ahşap atıklar ayrıştırılarak, ekipler tarafından kedi evine dönüştürülerek parklara konulmaya devam edileceği bildirildi.

"SOKAK HAYVANLARI İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ"

Örki, ilçede yaşayan herkese dokunacak çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projelerimiz var. Ama bunun yanında sokakta yaşayan hayvanları da unutmadık. Bizler bu doğal ortamı hayvan dostlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Her birimiz doğal ortamın eşit birer paydaşıyız. Çöpe atılan ahşap atıkları işleyip kedi evi haline getiriyoruz. Bu kedi evlerini parklara yerleştirerek sokak hayvanlarına sıcak bir yuva oluşturuyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak, sokak hayvanlarımız için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.