Parkı bozan Subaşıoğlu, plebisitle çıkış arıyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Parkı bozan Subaşıoğlu, plebisitle çıkış arıyor

Parkı bozan Subaşıoğlu, plebisitle çıkış arıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:13Güncelleme: 17 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:13
Parkı bozan Subaşıoğlu, plebisitle çıkış arıyor

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gerzele Mahallesi’nde “otantik ürünler pazarı” inadı uğruna yok ettiği parkta şimdi çıkış arıyor. Mahalle sakinlerinin “burada pazara ihtiyaç yok” itirazlarına aldırmayan Subaşıoğlu, park alanına yapıları dikti. Mahalleli haklı çıkıp o proje işlerlik kazanmayınca, şimdi “kütüphane olsun mu?” sorusuyla keskin bir dönüş yapmaya ve kendine göre bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor.

Gerzele Mahallesi’ndeki Fetih Camii’nin karşısında 4 bin metrekare bir alan yıllar önce park olarak düzenlendi. Çimleme ve ağaçlandırma yapıldı. Oturma bankları ile yetişkinlerin nefes alabildiği, oyun aletleriyle de çocukların tehlikeden uzak ortamda oyun oynayabildiği bir yer haline geldi. Mahalle halkı, burayı çöldeki vaha gibi görüyor, gözü gibi koruyordu.

Parkı bozan Subaşıoğlu, plebisitle çıkış arıyor

Ancak, geçen yıl Merkezefendi Belediyesi, Gerzele Mahallesi sakinleri için bu kadar değerli olan parkı “otantik ürünler pazarı”na dönüştürme kararı aldı. Bu çevrede oturanların itirazları oldu. Bir heyet belediyeye gidip, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile görüştü. Ancak, Subaşıoğlu “burası imar planında pazaryeri olarak görünüyor” inadından vazgeçmedi ve iş makinelerini parka sokup, bugün çıkış yolu aradığı o projeyi başlattı.

Parkı bozan Subaşıoğlu, plebisitle çıkış arıyor

PLEBİSİT İLE ÇIKIŞ ARIYOR

Aradan bir yıl geçti, binalar park alanına konduruldu. Ancak o projede Subaşıoğlu değil, mahalle halkı haklı çıktı. Dönüş için ise kütüphaneye sarılındı. Otantik ürünler pazarı diye direnen Subaşıoğlu ve ekibi, şimdi plebisit yapmaya hazırlanıyor. 28 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak oylamayla “pazaryeri mi olsun, kütüphane mi?” diye sorulacak.

Ancak o çevrede oturan vatandaşlar, “O gün itirazlarımızı dikkate almayanlar bugün kütüphaneye sarılarak çıkış arıyor. İyi de bu yapılar kütüphane için elverişli mi? Madem bugün kütüphane noktasına geldiniz, o gün neden pazaryeri diye direttiniz?” diye sordu.

Parkı bozan Subaşıoğlu, plebisitle çıkış arıyor