Merkezefendi’de okul, cami ve muhtarlık binaları dezenfekte ediliyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de okul, cami ve muhtarlık binaları...

Merkezefendi’de okul, cami ve muhtarlık binaları dezenfekte ediliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2020 Perşembe - 13:54Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe - 13:54
Merkezefendi’de okul, cami ve muhtarlık binaları dezenfekte ediliyor

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, coronavirüs riskine karşı ilçe genelindeki okul, cami, muhtarlık binaları, belediye ana binası ve ek hizmet binalarında sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışması başlattı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel salgın açıklaması ve Türkiye’de görülen ilk coronavirüs vakasının ardından Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, ilçe sınırları içerisinde bulunan okul, cami, muhtarlık binaları, belediye ana binası ile ek hizmet binalarında ilaçlama çalışmalarına başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış dezenfektan ilaçların kullanıldığı ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’olarak nitelendirilen salgın hastalık riskine karşı çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz okullarda, camilerde ve muhtarlıklarda ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. İnsan sirkülasyonun fazla olduğu bu alanlarda ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. Gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları hemşerilerimizin sağlığı ve ilçemizin hijyeni noktasında hassas davranarak çalışmalarımızı ve mücadelemizi kararlı bir şekilde aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.