Merkezefendi, zirve yolunda zorlu virajda – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi, zirve yolunda zorlu virajda

Merkezefendi, zirve yolunda zorlu virajda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mart 2020 Pazartesi - 13:24Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı - 08:47
Merkezefendi, zirve yolunda zorlu virajda

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, zirve iddiasını sürdürebilmek için Fethiye deplasmanında galibiyet arayacak. Lider Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’a konuk olacak yeşil-mavili takım, kazanması durumunda puan farkını ikiye indirecek.

Merkezefendi Belediyesi, ligin bitimine 7 hafta kala zorlu Fethiye deplasmanına çıkıyor. İlk yarıda rakibini 89-78 yenen Denizli temsilcisi, yarın lide Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

FETHİYE VE PETKİM MAÇLARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Merkezefendi Belediyesi Koçu Şahin Ateşdağlı, son haftalarda iyi basketbol oynayarak kazandıklarını, Fethiye Belediye ve PETKİM ile önümüzdeki günlerde oynayacakları maçların kendileri için belirleyici olacağını söyledi. Ateşdağlı, "Sezon başından bu yana hedefimizle birlikte kadromuzda da büyük değişiklikler oldu ve sistem yeni oturmaya başladık. Son 15 maçın 13'ünü kazanarak iddialı takımlar arasında yer aldık. Son Akhisar maçında oynadığımız basketbol da bizi tatmin etti” dedi.

Ateşdağlı, matematiksel olarak ligi birinci bitirme şanslarının bulunduğunu, bu hedef gerçekleşmediğinde ligi ikinci sırada tamamlayıp play-off maçları için avantaj yakalamaya çalışacaklarını, lider ve Petkim ile oynayacakları maçların bu anlamda belirleyici olacağını kaydetti.

SONKOL: PANİKLEDİK

Merkezefendi Belediyesi Basket takımı kaptanı Ümit Sonkol ise, coronavirüs ile ilgili dünyadaki haberleri takip ettiklerini söyledi. Sonkol, “Türkiye’de yaygın olmasa da ilk vakaların açıklanmasıyla birlikte açıkçası hepimiz panikledik. Bütün ülkeler lig maçlarını askıya alırken, sadece Türkiye seyircisiz olması koşuluyla devam kararı alındı. Açıkçası tedirginiz ve korkuyoruz. Bu benin değil, bütün oyuncuların ortak fikri. Maçlar bir-iki hafta ertelense daha iyi olurdu. Evden çıkılmaması önerilirken takımlar deplasmana gidiyor, otelde kalıyor, çatal bıçak kullanıyor, garson ona yaklaşıp servis yapıyor. Bence maçların ertelenmesinde fayda var. Gerekirse hafta içlerinde oynar, fikstürütamamlarız. Ayrıca 5 bin kişiyle oynamaya alışmış bir takım olarak 5 kişi önünde oynamak da tuhaf bir duygu" diye konuştu.