Doğan: Geleceğin bilim insanlarını Merkezefendi’de yetiştiriyoruz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: Geleceğin bilim insanlarını Merkezefendi’de yetiştiriyoruz

Doğan: Geleceğin bilim insanlarını Merkezefendi’de yetiştiriyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 18:28Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 18:28
Doğan: Geleceğin bilim insanlarını Merkezefendi’de yetiştiriyoruz

Robotik Kodlama sınıflarında öğrenim gören 38 öğrenciye eğitim bursu verildiğini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Geleceğin bilim insanlarını Merkezefendi’de yetiştiriyoruz” dedi.

Eğitime ve bilime katkı sağlamaya yönelik projeler geliştiren Merkezefendi Belediyesi, Robotik Kodlama Akademisi’nde eğitim gören öğrencilere eğitim bursu sunuyor.

Proje dahilindeHavva-Süleyman Yağlıca Ortaokulu’nda robotik kodlama eğitimi alan 5. ve 6. sınıftaki38 öğrenciye aylık burs bankamatikleri Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan tarafından verildi.

Geleceğin bilim insanlarını Merkezefendi’de yetiştiriyoruz diyen Doğan, “Robotik Kodlama sınıflarını okullarımızda kurmaya başlayacağız. Merkezefendi Belediyesi için eğitim çok önemli. Bu ülkenin aydınlanmasını sizler sağlayacaksınız. Robotik kodlama, sizlerin hayatını ilerleyen dönemde kolaylaştıracak. Başarılı olacağınıza inandığımız için bu sınıflarımızı teker teker kuracağız. Merkezefendi’de yaşayan her çocuğumuz eşit sağlık ve eğitim imkanına sahip olacak.Bilim ve teknoloji alanında başarılı olan öğrencilerimize desteğimiz her zaman devam edecek” dedi.

 

Başkan Doğan, robotik kodlama sınıflarında öğrencilerin tasarlayıp ürettiği park sensörlü robotları, akıllı kavşakları, android yazılımları inceleyerek, başarılar diledi.