Ekmek ateşi evi yaktı, yaşlı çift hastanelik oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Ekmek ateşi evi yaktı, yaşlı çift...

Ekmek ateşi evi yaktı, yaşlı çift hastanelik oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Şubat 2020 Cuma - 22:33Güncelleme: 28 Şubat 2020 Cuma - 22:34
Ekmek ateşi evi yaktı, yaşlı çift hastanelik oldu

Denizli’nin Çal ilçesinde ekmek sonrası iyi söndürülmeyen ateş bir evi yaktı. Ev oturulamaz hale gelirken, ev sahibi olan yaşlı çift ise hastaneye kaldırıldı.

Olay, ilçenin Gelinören Mahallesi’nde, Mehmet Hayta'ya ait evde meydana geldi. İddiaya göre, Fatma Hayta evin yanında odun deposu olarak kullanılan yerde sacda yufka ekmeği  yaptı. Ancak, tam olarak sönmeyen ateşten yayılan kıvılcımlar yangın çıkmasına yol açtı. Alevler evi sararken, yaşlı çift evin içeride kaldı.

 Alevleri görenlerin  112’ye ihbarıyla olay yerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri gönderildi. Ekipler, bir yandan alevlere müdahale ederken, diğer yandan Mehmet ve Fatma Hayta çiftini evden çıkardı. Dumandan etkilenen yaşlı çift, bölgeye gelen ambulans ile Çal Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

 

Bu sırada evde bulunan ve patlamak üzere olan mutfak tüpü ise, ekipler tarafından fark edilerek hızla yangın mahallinden çıkarıldı. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile olası bir facianın önüne geçildi. Yangın ekiplerin yaklaşık 1 saatlik müdahalesi sonrası kontrol altına alınırken, olay sonrası tek katlı ev oturulamaz hale geldi.

DENİZLİ (İHA)