Enginarda yılın ilk hasadı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇAL
  8. /
  9. Enginarda yılın ilk hasadı

Enginarda yılın ilk hasadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2024 Cuma - 09:02Güncelleme: 12 Nisan 2024 Cuma - 09:03
Enginarda yılın ilk hasadı

Denizli’nin Çal ilçesinde deneme amaçlı ekilen çanak kalp cinsi enginarda yılın ilk hasadı gerçekleştirilirken, 15 liradan tüketiciye ulaştığı bildirildi.

İlçeye bağlı Selcen Mahallesi’nde, geçen yıl yaklaşık 3 dönümlük araziye deneme amaçlı ekimi yapılan kalp cinsi enginarda hasat başladı.

Büyük bölümü Aydın’a bağlı Söke ilçesindeki tesiste işlendikten sonra dünyanın farklı ülkelerine ihraç edilen enginar, 15 TL’den tüketiciye ulaştırılıyor.

Enginarın Çal topraklarını çok sevdiğini söyleyen üretici Ömer Ayhancı, “Güzel bir sezon geçirdik. Bu yıl kalp enginara ilave olarak bir dönüm daha çanak enginar dikimi yaptık. Toplam dört dönümlük sulak arazimizde 2 bin 500 kök enginarınız bulunuyor. Faydaları saymakla bitmeyen enginar, yüksek lif oranına sahip yapısı ve karaciğer dostu olmasıyla Türk mutfağında önemli bir yere sahip” dedi.

Ayhancı, enginarın çok yıllık ve suyu seven bir ürün olduğunu belirterek, “Bir kere fidanı dikiyorsunuz, 5-7 yıl arasında ürün alıyorsunuz. Bitkinin zamanında sulanması ve bakımının iyi yapılması da çok önemli” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)