Konteyner evler geldi, 66’sı kuruldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Konteyner evler geldi, 66’sı kuruldu

Konteyner evler geldi, 66’sı kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2019 Pazartesi - 17:58Güncelleme: 29 Nisan 2019 Pazartesi - 17:59
Konteyner evler geldi, 66’sı kuruldu

Deprem bölgesi Acıpayam’a kurulacak konteyner evlerden 66’sı ilçeye ulaşarak kurulumu yapıldı. 98 konteyner evin kurulumu da önümüzdeki günlerde yapılacak.

Vali Hasan Karahan, 20 Mart’ta 5.7 ve 31 Mart’ta 5.1 büyüklüğünde depremlerin yaşandığı Acıpayam’a giderek incelemelerde bulundu. Konteyner evlerin kurulduğu mahallelere de giden Karahan’a milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, AFAD İl Müdürü Ali Etiz ve Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan eşlik etti.

Depremzede vatandaşlarla görüşen Karahan talep ve sorunlarını dinleyerek, kurum müdürlerine depremden etkilenen yerlerde vatandaşların sorunlarının bir an önce çözümlenmesi konusunda gerekli talimatları verdi.



Depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Karahan, “İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Gayretimiz bölgedeki depremzede vatandaşlarımızın hiç mağduriyet yaşamadan normal yaşantılarını sürdürülebilir duruma gelmeleridir. Konteyner kurulumu hızlı bir şekilde devam etmekte olup, vatandaşların geçici barınma sorunları bu yolla çözülmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden kesin hasar tespit sonuçları geldikçe ihtiyaç sahibi diğer köylere de benzer hizmet gidecektir” dedi.



GELEN KONTOYNER EVLER KURULDU

Öte yandan, içinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunan toplam 21 metrekarelik konteynerlerden bir bölümü ilçeye geldi. Bunlardan 21’i Oğuz, 8’i Uçarı, 23’ü Kırca ve 14’ü Ovayurt Mahallesi’ne kuruldu.

Önümüzdeki günlerde de 98 konteyner evin geleceği, bunlardan 98’inin Apa Mahallesi’ne, 20’si Karahöyük Mahallesi’ne kurulacak.