Tin: Acıpayam’a konteynır evler geliyor – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Tin: Acıpayam’a konteynır evler geliyor

Tin: Acıpayam’a konteynır evler geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Nisan 2019 Cumartesi - 10:13Güncelleme: 27 Nisan 2019 Cumartesi - 10:13
Tin: Acıpayam’a konteynır evler geliyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam’daki depremzede vatandaşların barınma sorununu çözecek adımların atılmakta olduğunu, bu kapsamda afet bölgesine ulaştırılmak üzere 160 konteynır evin yola çıktığını bildirdi.

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam’da yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için her türlü adımı attıklarını, devletin ilk andan itibaren tüm kurum ve kuruluşlarıyla deprem bölgesinde olduğunu belirtti.

“YAŞAM KONTEYNIRLARI KURULUYOR”

Depremzede vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olan ödeneklerin aktarıldığını ve vatandaşlara ulaştırıldığını ifade eden Tin, “Öncelikli olarak AFAD Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğünden toplamda 1 milyon 900 bin TL ödenek kaymakamlık hesabına aktarıldı. 210 kişiye 2 bin TL, 232 kişiye bin TL olmak üzere toplam 442 kişiye 652 bin TL acil ihtiyaçları için ödeme yapıldı. Devletimiz depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gerekli olan tüm adımları atmaktan geri durmamaktadır. Çadır koşullarının elbette kolay olmadığını biliyoruz. Ancak hiçbir vatandaşımızın da mağduriyet yaşamaması için azami gayret sarf ediyoruz. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı ile temaslarımız sonucunda ilk etapta 160 konteynır Acıpayam’daki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yaşam evleri olarak adlandırılan bu konteynırların içinde bir oda, banyo, tuvalet ve mutfak bulunmaktadır. Depremden dolayı kullanılamaz halde olan ve yıkılarak enkazı kaldırılan yerlere ve ilgili vatandaşlara bu konteynırlar kurularak teslim edilecektir” dedi.

“GENEL HAYATA ETKİLİLİK OLURU ALINDI”

Devletin tüm imkânlarını seferber ettiği deprem bölgesinde sivil toplum kuruluşlarının da çeşitli çalışmalar yaptığını söyleyen Tin, bu çalışmalarından dolayı STK’lara teşekkür etti. “Deprem afetine maruz kalan Acıpayam ilçemiz ve bağlı mahallerinde ilk andan itibaren yapılması gerekenleri yakından takip ediyoruz” diyen Tin, sözlerine şunları ilave etti:

“Devletimiz tüm imkânlarını bölgeye seferber etti, gerekli tedbirleri aldı ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasının önüne geçti. Bu süreçte STK’larımız da kendi gayretlerini ortaya koyarak depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadılar. Bu anlamda yapılan çalışmalara destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak bir hususu da özellikle belirtmek istiyorum. Deprem bölgesi terimleri ile heyelan bölgesi terimleri karıştırılmamalı ve alınacak olan tedbirlerin alınmadığı yönünde algı yayılarak bölgede yapılan çalışmalar yok sayılmamalıdır. Depremin hemen ardından bölgede süren artçı sarsıntıların yoğunluğu sebebiyle genel hayatı olumsuz etkilediğinden ve tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldığından süratle deprem bölgesini kapsayan alan için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından 2.4.2019 tarihli ‘Genel Hayata Etkililik olur’u alınmıştır. Alınan bu karar doğrultusunda gerek SGK bildirimleri ve vergi beyannameleri olmak üzere bölgedeki esnaf ve ticari işletmelere kolaylıklar sağlandı. Yine deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yaşam koşullarının normale döndürülmesi gibi tedbirlerin daha kolay alınmasının yolu açılmış oldu.”