MHP Sarayköy ilçe yönetimi düştü – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. MHP
  6. /
  7. MHP Sarayköy ilçe yönetimi düştü

MHP Sarayköy ilçe yönetimi düştü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Şubat 2019 Cumartesi - 12:33Güncelleme: 23 Şubat 2019 Cumartesi - 15:08
MHP Sarayköy ilçe yönetimi düştü

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde MHP’de istifa şoku yaşanıyor. Yedi üyenin istifa etmesiyle ilçe yönetiminin düştüğü bildirildi.

Egeyon.com'un haberine göre, yerel seçim için listelerin seçim kurullarına verilmesinin ardından yaşanan gerginlikler istifalarla su yüzüne çıkıyor. Bu sıkıntıların birisi de Sarayköy’de yaşandı ve MHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Kaya Temelli, Kadir Erim, Salih Toköz, Ramazan Tavşancı, Osman Uysal, Ahmet Kölük ve Fikri Piyancı istifa etti. Bu istifalarla ilçe yönetimi düştü.

İstifalara Cumhur İttifakı’nın adayı olan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile yaşanan uyuşmazlığın ve belediye meclis üyeliği listesindeki anlaşmazlıkların yol açtığı ifade edildi.

BİRTÜRK’TEN “YÖNETİM DÜŞMEDİ” AÇIKLAMASI

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ise, istifaların olduğunu doğruladı, ancak yönetimin düşmediği açıklamasını yaptı. Birtürk, açıklamasında “İilçe başkanımız sayın Ahmet Çelikak, belediye başkan adaylığı için partimizden istifa etmiştir. Bu kararlar deftere işlenmiştir. Sonraki süreçte yönetimdeki Kaya Temelli, Ramazan Tavşancı, Osman Ünsal ve Ahmet Kölük'ün istifası ile yönetim 11 kişiye düşmüştür. İlçe yönetimimiz toplantı yaparak yedeklerden 4 kişinin alınması ile yönetimi 15 kişiye tamamlamıştır. Dolayısıyla 'istifasını verdi' denilen Fikri Piyancı yedektendir, asil üye değildir. Yine dün basında adı geçen Kadir Erim ve Salih Toköz kardeşlerimizin istifaları söz konusu değildir. Kardeşlerimiz yanımızdadır. İstifalarını vermediklerini beyan etmiştir” ifadelerini kullandı.