DENİB Akademi’de finansal verileri yorumlama eğitimi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENİB Akademi’de finansal verileri yorumlama eğitimi

DENİB Akademi’de finansal verileri yorumlama eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2019 Cuma - 11:07Güncelleme: 5 Temmuz 2019 Cuma - 11:07
DENİB Akademi’de finansal verileri yorumlama eğitimi

DENİB Akademi’de düzenlenen eğitimle, finansçı olmayanlara finansal verileri nasıl yorumlayacakları anlatıldı.

“Finansçı Olmayanlar İçin Finansal Verileri Yorumlama Eğitimi”, firmaların farklı departmanlarında görev yapan personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu eğitim, Türev Danışmanlık firmasından Bülent Orta tarafından verildi.

Finansal yönetim ve bütçeleme konularının önemine vurgu yapılan eğitimde, muhasebe ve finans kavramı, mali tabloların işleyişi ile ilgili temel bilgiler, gelir-gider bütçesi, temel düzeydeki finansal tabloların analizi, güncel finans ve ekonomi terimleri gibi konu başlıkları üzerinde duruldu.

Bütçenin stratejik yönetim modelinin önemli bir enstrümanı olduğunun dikkat çeken Orta, özellikle iş yapış tarzlarının sürekli değişmesi, rekabetçi koşulların giderek artması, mevzuat değişikleri, makroekonomik koşullarda yaşanan hızlı değişimler gibi firmaları yakından ilgilendiren konulara paralel olarak çalışanların finansal bakış açılarını genişletmelerinin öneminin altını çizdi. Orta, sözlerine şunları ilave etti:

“İşletmelerde satın alma, Ar-Ge, satış, pazarlama, üretim gibi kilit noktalardaki çalışanların değişen şartlara uygun hareket edebilmeyi, sonuç rakamlarını analiz edebilmeyi ve buna göre süreç tasarlamayı öğrenmeleri oldukça önemli.

Stratejik yönetimin bir parçası olan planların rakamsal ifadesi olan bütçelere veri hazırlama, bütçe rakamlarını yorumlama ve sonuç olarak çıkarımlarda bulunabilme tüm çalışanlarının hakim olması gereken konular olmalıdır.”