Veremden korunmayı resim ve kompozisyonla anlattılar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. Veremden korunmayı resim ve kompozisyonla anlattılar

Veremden korunmayı resim ve kompozisyonla anlattılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2018 Perşembe - 08:30Güncelleme: 11 Ocak 2018 Perşembe - 01:25
Veremden korunmayı resim ve kompozisyonla anlattılar

Denizli’de, Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen“Verem Hastalığı ve Korunma Yolları” konulu resim ve kompozisyon yarışmasındaödüller sahiplerini buldu

Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Verem Savaşı Dispanseri, Verem Savaşı Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Verem Hastalığı ve Korunma Yolları konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Altınsuyu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ve Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç’in katıldığı törenle verildi.

Ödül töreninde konuşan Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç, etkinlikte devlet dernek işbirliğinin en güzel yansıması gördüklerini ve güzel bir projenin ortaya çıktığını söyledi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Altınsuyu da sağlık ile eğitimin toplum tarafından önem verilen iki unsur olduğuna işaret ederek, “Toplumda sağlıklı bireyler yetiştirmek için sağlığımıza önem vermeliyiz. Bu doğrultuda Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında çeşitli protokoller yapılarak gençlerimizi sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu yarışmada da bunun örneğini görmekteyiz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de yarışmaya katılan öğrencilerin okullarda tüberküloz tanıtımı için birer elçi görevi üstleneceğini söyledi. Öztürk, “Yarışmaya ilgi gösteren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onlardan okullarında arkadaşlarına, öğretmenlerine, ailelerine bu hastalığı anlatmaları ve çevrelerinde 2 aydan fazla öksüren, öksürükle birlikte balgam çıkartan, gece terleyen, kilo kaybeden kişiler varsa onları en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirmelerini rica ediyorum. Bundan sonra siz bizim okullarda gönüllü temsilcilerimizsiniz. Bu hastalıkla hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödüller verildi. Yarışmanın resim alanında Sarayköy Gazi Ortaokulu’ndan Ceren Aksu birinci, Acıpayam Alaattin Ortaokulu’ndan Fatma Koşar ikinci, Sarayköy Atatürk Ortaokulu’ndan Sıla Cankuşüçüncüoldu.

Kompozisyon yarışmasında Denizli Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi’nden Büşra Nur Büyükbezcibirinciliği, Çardak Çok Programlı Lisesi’nden Ayşe Nur Çolak ikinciliği, Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi’nden Selinay Çulha üçüncülüğü elde etti.

Verem Savaş Derneği tarafından birinci olan öğrencilere bin TL, ikinci olan öğrencilere 750, üçüncü olan öğlencilere de 500’er lira para ödülü verildi.