Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı

Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2020 Çarşamba - 17:55Güncelleme: 9 Eylül 2020 Çarşamba - 17:55
Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı

Denizli’deki okullarda yüz yüze eğitim için hazırlıklar sürüyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un, ilçe milli eğitim ve okul müdürleriyle yaptığı toplantıda, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin yapılan hazırlıklar değerlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfların kademeli olarak yüz yüze eğitim-öğretime açılacağını açıklamasının ardından eğitim kurumlarında hazırlıklar sürüyor. Bu çalışmalar, İl Millli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un başkanlığında telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıda ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan Oğuz, “Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflarda 21 Eylül olarak belirlenen tarihte yüz yüze eğitim öğretime başlayacağız. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz, uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak. 21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusundaki süreç bakanlığımızca yeniden değerlendirilecek” dedi.

Yüz yüze eğitimde veli rızası ön planda olacağını, çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerin dilekçe ile başvuru yapmaları yeterli olacağını kaydeden Oğuz, “Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır. Yüz yüze eğitimde Sağlık Bakanlığının tavsiye kararları doğrultusunda sınıf mevcutları gruplara ayrılarak azaltılacak ve okulda kalış süreleri de en minimum süreye indirilecektir. Servisler de aynı sınıflarda olduğu gibi seyreltilmiş olarak kullanılacak, servislerin kurallar dahilinde taşıma yapıp yapmadıkları emniyet yetkilerince taşıma sürecinde, öğrenci okula geldiği anda okul idarecileri ile öğretmenler tarafından kontrolleri yapılacak. Okullarımızın tamamında maske ve yeterli düzeyde el dezenfektanı bulundurulacak” diye konuştu.