Okullar LGS için hazırlandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. Okullar LGS için hazırlandı

Okullar LGS için hazırlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2020 Cuma - 13:58Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma - 13:59
Okullar LGS için hazırlandı

Denizli’deki okullar, 20 Haziran’da gerçekleştirilecek LGS için hazırlandı. Sınav salonlarında oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS için okullardaki çalışmaları yerinde inceledi. Bu yıl farklı bir uygulamayla öğrencilerin sınava kendi okullarında gireceğini belirten Oğuz, “Geçtiğimiz günlerde okullarımıza sınavda kullanılmak üzere  dezenfektan malzemeleri ile maske, siperlik ve eldivenleri gönderdik. Bugün itibari ile sınav yapılacak tüm okullarımızda dezenfektan çalışmaları tamamlandı. Sınav günü öğrencilerimizin sağlık ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde sınav geçirmeleri için çalışmalarımızı yaptık. Okullarımız hazır hale geldi. Sınav oturma düzenleri sosyal mesafe kurallarına göre belirlendi. Sınav günü sınavın en iyi şekilde geçmesi adına tüm planlamalarımızı tamamladık” dedi.

Oğuz, öğrencilere sınavla ilgili “Lütfen sınav öncesi ruhunuzu ve beyninizi dinlendirin. Tablet, bilgisayar ve akıllı telefonlarla vakit harcayarak beyninizi yormayınız. Uyku düzeninize dikkat ediniz ve sınav saatine göre uyuma ve uyanma saatlerini uygulamaya başlayınız. Son bir haftada da çalışma rutininizi bozmayınız. Bol bol deneme sınavları çözünüz. Sizler için başarının ölçütü sadece bu sınav değildir. Hayatta çok uzun yolunuz var. Her biriniz bu ülkenin ayrı bir değerisiniz” önerisinde bulundu.

LGS, Denizli’de 256 okuldaki bin 360 derslikte yapılacak ve 19 bin 254 öğrenci katılacak.