PAÜ’nün “Öğretmenden Çocuğa” isimli projesi eğitimcilere anlatıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. PAÜ’nün “Öğretmenden Çocuğa” isimli projesi eğitimcilere...

PAÜ’nün “Öğretmenden Çocuğa” isimli projesi eğitimcilere anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Kasım 2021 Perşembe - 11:19Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe - 11:32
PAÜ’nün “Öğretmenden Çocuğa” isimli projesi eğitimcilere anlatıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Asiye İvrendi tarafından yürütülmekte olan “Öğretmenden Çocuğa” isimli proje, okul öncesi kurumlarda görevli eğitimcilere anlatıldı.

TÜBİTAK-4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklenen Prof Dr Asiye İvrendi yürütücülüğündeki “Öğretmenden Çocuğa” isimli proje ile ilgili okul öncesi kurumlarda görev alan öğretmenlere destekleme eğitimleri verildi.

Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen ve 5 gün süren programda, kentteki resmi anaokullarında ve anasınıflarında görev yapan 4-5 yaş grubu okul öncesi öğretmenler katıldı. Katılımcılara seminerler, çalıştay ve oyunlaştırma etkinlikleriyle bilgilendirmede bulunuldu.

Programla ilgili bilgi veren Prof Dr İvrendi, öz-düzenlemenin okul başarısızlığını engellemenin bir yolu olarak kabul edildiğini söyleyerek, “Duyguları, düşünceleri ve davranışları kontrol etme ve yönetme becerisi olarak tanımlanan öz-düzenleme, özellikle erken çocuklukta dil, okur-yazarlık ve matematik becerilerini desteklemekte, çocukların sonraki eğitim kademelerindeki başarılarını etkilemektedir. Öz-düzenleme erken çocukluğun temel gelişimsel başarısıdır. Bu becerilerin desteklenmesi okul başarısızlığını engellemenin bir yolu olarak kabul edilmektedir” dedi.