PEV Okulları Dünya Bilginler kupası’nda yarışacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. ÖZEL OKULLAR
  6. /
  7. PEV Okulları Dünya Bilginler kupası’nda yarışacak

PEV Okulları Dünya Bilginler kupası’nda yarışacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Nisan 2018 Cuma - 17:07Güncelleme: 27 Nisan 2018 Cuma - 17:07
PEV Okulları Dünya Bilginler kupası’nda yarışacak

Özel PEV Okulları, dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan ve 40’dan fazla ülkeden yüzlerce takımın katılımıyla 2007 yılından beri düzenlenen “World Scholar’s Cup”ta (Dünya Bilginler Kupası) ikinci tura kaldı.

Ortaokul ve lise düzeyinde, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlenerek yarıştığı turnuvanın bölgesel etabının ev sahipliğini İstanbul Koç Okulları yaptı. 600'e yakın öğrencinin ve yaklaşık 200 takımın kıyasıya yarıştığı turnuvaya katılan Özel PEV Okulları, madalyalar ve derecelerle dönmeyi başardı.

Robert, Koç, Oxbridge Academy, TED Rönesans gibi okulların da takımlarını gönderdiği turnuvanın bu seneki konusu “An Entangledworld” (Karışık Dünya) oldu. öğrenciler ‘Debate’, ‘CollaborativeWriting’, ‘Scholar’sBowl’ ve ‘Scholar’s Challenge’ kategorilerinde çalıştıkları konu ile ilgili sentezler yaparken, aynı zamanda bilgilerini sınama ve temsil yeteneklerini de geliştirme şansı elde etti.

Özel PEV Okulları’nın ortaokul ve lise bölümlerinden 6 takımla katıldığı turnuvada, öğrenciler bireysel olarak kazandıkları başarılar dışında, Writing Team kompozisyon yazma takım sıralamasında ilk 10, ScholarsBowl Team takım sıralamasında ilk 5, Scholar's Challenge kategorisinde ilk 5 arasına girerek, şampiyon takımlar arasına 9. sıradan seçildi.

PEV Okulları’nın bütün takımları kendi kategorilerindede en iyi 10 takım arasına girerek yarışmanın temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşecek ikinci aşamasına katılmaya hak kazandı. İkinci aşama Malezya’nın Kuala Lumpur, Avustralya’nın Melbourne, İspanya'nın Barcelona şehirlerinde düzenlenecek. Turnuvanın ikinci aşamasında da başarılı olan takımlar Kasım 2018’de, Yale Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Şampiyonlar Turnuvası’na katılacak.