Pev Okulları’nda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. ÖZEL OKULLAR
  6. /
  7. Pev Okulları’nda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Pev Okulları’nda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2019 Salı - 11:35Güncelleme: 29 Ekim 2019 Salı - 11:35
Pev Okulları’nda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Okulları’nda Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinlik ve törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Hafta boyunca öğrencilerin Cumhuriyet ruhunu derinden hissetmeleri için programlar hazırlanırken, “Atatürk ve Cumhuriyet Anıları” konulu sergi büyük ilgi gördü. PEV Okulları, Mustafa Kemal Atatürk’ün döneme ait yedi anısı ve bu anılarla ilişkili antika objelerle hazırlanan özel alanlarla adeta bir Atatürk müzesine dönüştü.

Sergide, Atatürk’e ait Cumhuriyetin kuruluş dönemini ve sonrasını anlatan “Kitap Tutkusundan Liderliğe Uzanan Yol; Sizi Bir Kıvılcım Olarak Gönderiyorum, Alevler Olarak Geri Dönmelisiniz; Büyük Liderin Küçük Mektup Arkadaşı Curtis La France, Benim Hediyem, Bir Emanet; Dal Kesilmeyecek, Köşk Yürüyecek; Ülkenin Kaderini Değiştiren Saat; Her Limanda Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti” adlı anılar yer aldı.

Öğrenciler, retro antika desteğiyle hazırlanan alanları merakla incelerken görsel sanatlar öğretmeni Gülay Başar’dan Atatürk anılarını dinledi. “Atatürk ve Cumhuriyet Anıları” sergi alanı,farklı okullardan öğrencilerinde ziyaretine açıldı. Bir hafta boyunca çevre okullardan gelen öğrenciler, okul koridorlarını büyük bir dikkatle gezdi.

Bugün de PEV Okulları Konferans Salonu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı gerçekleştirildi. Tören,Pamukkale Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nınaçılış konuşması ile başladı. Konuşmanın ardından 9. sınıf öğrencilerinin drama öğretmenleri ile hazırladıkları “Cumhuriyetin Ayak Sesleri” adlı tiyatro oyununu sergilendi. Tüm katılımcıların beğenisini kazanan gösteri ayakta alkışlandı.