PAÜ’ye TÜBİTAK’dan 1.2 milyon liralık destek – D20Haber
17.05.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’ye TÜBİTAK’dan 1.2 milyon liralık destek

PAÜ’ye TÜBİTAK’dan 1.2 milyon liralık destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Şubat 2018 Pazartesi - 09:16Güncelleme: 5 Şubat 2018 Pazartesi - 09:21
PAÜ’ye TÜBİTAK’dan 1.2 milyon liralık destek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), teknoloji transfer ofislerine yönelik programı kapsamında TÜBİTAK’dan 1 milyon 200 bin liralık hibe desteği kazandı.

PAÜ, “Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Çağrısı” kapsamında, TÜBİTAK 1601 Destek Programı’ndan yararlanmaya hak kazandı. Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi’ncegerçekleştirilecek faaliyetler, 2 yıl boyunca TÜBİTAK tarafından desteklenecek vePamukkale Teknoloji Transfer Ofisi’ne 1 milyon 200 bin liralık hibe desteğinde bulunacak.

SERTİFİKA VERİLDİ

Haberin DevamıReklam




Bu arada TÜBİTAK’ta düzenlenen Teknoloji Transferi İş Modelleri Bilgi ve Deneyim Paylaşımı Etkinliği’nde, TÜBİTAK-1601 2017 Programı kapsamında projesi kabul edilen Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi’ne sertifika verildi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından verilen başarı sertifikasını,PAÜ Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağ aldı.

Pamukkale Teknokent A.Ş. bünyesinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite ile entegrasyonunu tamamladı. Bu proje ile bilimsel çalışmaların nitelik ve nicelik yönünden geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması, patent ve ticarileştirme faaliyetleri ve inovasyon temelli işletmelerin oluşturulmasıyla üretim sektörleri ve üniversiteler bir araya getirilerek ihtiyaçların karşılanması amaçlanıyor. Sağlanacak bu destekle girişimci adaylarına, üniversite akademisyen ve öğrencilerine, sanayicilere yönelik destekleyici faaliyetler düzenlenecek.