PAÜ’den 6 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’den 6 akademisyen “Dünyanın En...

PAÜ’den 6 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2020 Cuma - 12:39Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma - 12:39
PAÜ’den 6 akademisyen  “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde

Pamukkale Üniversitesinden (PAÜ) 6 akademisyen, dünyanın en prestijli yayınları arasında gösterilen PlosBiology dergisinin “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

PlosBiology dergisinde, bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları, dergilerin çeyrek değerleri gibi farklı değişkenler kullanılarak bilimsel etki endeksi oluşturuldu. 22 temel alan ve 176 alt bilim dalında dünya genelinde 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 160 bin araştırmacı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanlarılistesi”ne girdi.

Listede PAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof Dr Erkan Yüce, Prof Dr Necip Atar, Prof Dr Nazım Usta, Prof Dr Serdar İplikçi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Şaban Nazlıoğlu ile Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr Özer Can, listede yer alan isimler oldu.

Listede yer alan öğretim üyelerini kutlayan PAÜ Rektör Vekili Prof Dr Kutluhan, “Öğretim üyelerimizin alanlarında yaptığı çalışmaların saygın bilimsel dergilerde yer alması, diğer araştırmacıların yeni çalışmalarına ışık tutması üniversite yönetimi olarak bizleri mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır” dedi.