PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof Dr Küçükatay atandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof Dr...

PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof Dr Küçükatay atandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2021 Perşembe - 11:35Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe - 11:59
PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof Dr Küçükatay atandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi dekanlığına Prof Dr Zekiye Melek Bor Küçükatay atandı.

PAÜ Tıp Fakültesinde dekan değişikliğine gidildi. Görevden alınan eski rektör Hüseyin Bağ tarafından atanan ve yükseköğrenimi veteriner fakültesi olan Prof Dr Osman Çiftçi’nin dekanlık görevi sona erdi. Yeni atamayla Tıp Fakültesinin Dekanı Prof Dr Zekiye Melek Bor Küçükatay oldu. Küçükatay, PAÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında görev yapıyordu.

ÇİFTÇİ EŞİNE ÖZEL KADROYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Dekanlık görevi sona eren Prof Dr Osman Çiftçi, eşi Bedriye Çiftçi için Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Gıda Teknolojisi Bölümü açtırmış, öğrencisi olmayan bu bölüme de öğretim görevlisi olarak atama yapılması sağlanmıştı.

Prof Dr Çiftçi, eşi için kadro açılması konusunda, “Kadronun açıldığında rektör yardımcısıydım, ancak idari işlerden sorumlu değildim. Bu görevi daha sonra yaptım. Eşimle Fırat Üniversitesinde tanıştık. İkimizde araştırma görevlisiydik, orada evlendik. Sonra Malatya’ya gittim, eşim de Fırat Üniversitesinde araştırma görevlisi görevini bırakıp Malatya’ya geldi. Benim Denizli’ye gelmemle de personel olarak Malatya’da kaldı. Geçişler kadroyla olduğundan bu kadro açıldı. Bir usulsüzlük yok. Eşim çift lisans mezunu. Ben idareciyim diye eşime ‘üniversitede çalışamazsın’ denilebilir mi?” demişti.