PAÜ Öğretim Üyesi Doç Dr Yavuz Dodurga’nın projesine destek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Öğretim Üyesi Doç Dr Yavuz...

PAÜ Öğretim Üyesi Doç Dr Yavuz Dodurga’nın projesine destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mayıs 2021 Cuma - 16:21Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma - 16:21
PAÜ Öğretim Üyesi Doç Dr Yavuz Dodurga’nın projesine destek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Yavuz Dodurga’nın yürütücülüğünü üstlendiği proje, destek almaya hak kazanan 10 proje arasında yer aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Sırbistan Eğitim Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı (MoESTD) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü çerçevesinde, 2020 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında destek almaya hak kazanan projeler belirlendi. Yürütücülüğünü Doç Dr Yavuz Dodurga’nın üstlendiği “Çevresel Kirletici Olan Lindanın Neden Olduğu Beyin Bozukluklarına Duyarlılığı: Ferulik Asit İle Olası Fitoterapi İyileşmesinin Gözlemlenmesi” (FA4Lin) isimli proje, her iki ülkeden başvuru yapan toplam 79 projeden destek almaya hak kazanan 10 proje arasında yer aldı.

Doç Dr Dodurga, yürütücülüğünü yaptığı projeyle ilgili “FA4Lin Projesi, yaygın olarak kalıcı çevresel kirletici olan lindanın beyinde oluşturduğu zararlı etkilerin sonuçlarını, etki mekanizmalarını, davranışsal (anksiyete, depresyon, uyku), hücresel ve moleküler seviyede araştırmanın yanı sıra ferulik asit desteğinin bunların yönetiminde kullanılıp kullanılamayacağını araştıracaktır. FA4Lin, Belgrad Üniversitesi Tıp Fakültesi (Sırbistan) ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi (Türkiye) araştırma ekipleri tarafından gerçekleştirilecektir” dedi.