PAÜ Mühendislik Dergisi uluslararası yayın ESCI’de yer aldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ Mühendislik Dergisi uluslararası yayın ESCI’de...

PAÜ Mühendislik Dergisi uluslararası yayın ESCI’de yer aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Temmuz 2018 Pazartesi - 17:48Güncelleme: 2 Temmuz 2018 Pazartesi - 17:48
PAÜ Mühendislik Dergisi uluslararası yayın ESCI’de yer aldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Bilimleri Dergisi, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan “Web of Science” (WOS) kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksi olan Emerging Sources Citation Index’inde (ESCI) yer almaya hak kazandı. Bu dergi, Eğitim Fakültesi Dergisi’nden sonra ESCI’de yer alan ikinci PAÜ akademik yayını oldu.

Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1995 yılında yayımlanmaya başladı. 2012 yılı sonuna kadar yılda 3 sayı olarak yayımlanan dergi, 2013 yılından itibaren çıkan sayılarında konu bütünlüğü sağlayacak şekilde 4 grupta ve yılda 7 sayı olacak şekilde yayını sürdürdü.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bilimsel çalışmaların sonucunda elde edilen yayınların ileride yapılacak çalışmalara ışık tuttuğuna işaret ederek, Pamukkale Üniversitesi’nin üst seviye indekslerde yer almasına ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti. 1995’ten bu yana yayına katkı sağlayan editörler ile akademisyenlere teşekkür eden Bağ, derginin indekse girmesi çabalarından dolayı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek ile editörleri Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Olcay Ersel Canyurt, Doç. Dr. Fatih Çetişli ve Dr. Öğr. Üyesi Leyla Demir’e teşekkür belgesi verdi.