Bu okulda eğitim bursu da staj ücreti de öğrenciyi sevindirecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Bu okulda eğitim bursu da staj...

Bu okulda eğitim bursu da staj ücreti de öğrenciyi sevindirecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Temmuz 2020 Cuma - 16:40Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Cuma - 16:40
Bu okulda eğitim bursu da staj ücreti de öğrenciyi sevindirecek

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim-öğretim yılından itibaren “proje okul” kapsamına alındı.

İl milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Pamukkale’nin Akköy Mahallesi’nde bulunan Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren “proje okul” kapsamına alındığı belirtildi.

OKULDAKI ALAN VE DALLAR

Okulda “konaklama ve seyahat hizmetleri” ile “yiyecek içecek hizmetleri” alanlarında eğitim öğretim verileceği, konaklama ve seyahat hizmetleri alanında hat hizmetleri ile önbüro dallarının, yiyecek içecek hizmetleri alanında aşçılık ve servis dallarının olacağı kaydedildi.

PROJE OKULUN HAMİ OTELLERİ

Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Antalya Belek’teki Club Mega Saray, Alva Donna ve Robinson Club Nobilis Hotel ile Antalya Kundu’daki Trendy Lara Hotel’in hami oldukları ifade edildi.

OKULA NASIL KAYIT HAKKI ELDE EDİLİR?

LGS sonuçlarına göre, sınava giren tüm öğrenciler tercih yapabilecek. Tercih değerlendirmesinin ardından mülakat sınavına alınanlar, başarılarına göre kesin kayıt hakkı elde edecek. Öğrenciler yiyecek içecek hizmetleri alanı ya da konaklama seyahat hizmetleri alanı tercihlerini belirlenmiş olarak ön kayıt yaptıracak. Okulda İngilizce, Rusça ve Almanca eğitimi verilecek.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA STAJ

Okulun öğrencileri, 6 ay yurtiçi ve yurtdışında uluslararası otellerde staj (beceri eğitimi) yapacak. Staj döneminde asgari ücretin yüzde 60’ı (2020 yılı için 1.800 TL) kadar maaş alacak. Ayrıca proje kapsamındaki işletmelerde staj yapanlara istihdam garantisi de sağlanacak.

BURSLULUK ÜCRETİ

Öğrenciler, ekim-nisan döneminde “bursluluk hakkı” kazanabilecek. 10. Sınıf öğrencileri asgari ücretin yüzde 60’ının yüzde 30’u (530 TL) kadar, 11. sınıf öğrencileri asgari ücretin yüzde 60’ının yüzde 40’ı (706 TL) kadar, 12. Sınıf öğrencileri asgari ücretin yüzde 60’ının yüzde 50’si (883 TL) kadar burs alacak. Öğrenciler kendi alanıyla ilgili bir yüksek öğretim kurumuna kayıt hakkı kazanırlarsa, asgari ücretin yüzde 60’ının yüzde 50’si oranında (883 TL) burs almaya devam edecek.

YERLEŞTİRME VE KAYIT TAKVİMİ
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin mülakat sınavıyla öğrenci alınan alanlarına tercih ve yerleştirme takvimi ise şöyle: