Ortaokullar arasında kodlama festivali – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Ortaokullar arasında kodlama festivali

Ortaokullar arasında kodlama festivali

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Kasım 2019 Cuma - 13:49Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma - 13:49
Ortaokullar arasında kodlama festivali

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında “Denizli Kodluyor” sloganı ile ortaokullar arasında “Kodlama Festivali” düzenledi yapıldı.

Merkezefendi Sevil Kaynak Ortaokulunca 2018 yılında hibe alan Eğitsel Robotik isimli Erasmus+ projesinin motivasyonu ile hayata geçirilen 1. Denizli Kodlama Festivali’nde 40 proje sergilenmeye hak kazandı. Sergilenen projeler juri tarafından değerlendirilerek, ilk üçe girenler belirlendi.

Robotik alanda “Güneş Takip ile Pil Şarj Ünitesi” projesi ile 100. Yıl Mehmetçik Ortaokulu birinci, “Son Viraj” projesiyle Esentepe Ortaokulu ikinci, “Görme Engelliler İçin Elektronik Köpek” projesiyle  Hayırseverler Ortoakulu üçüncü oldu.

Scrathc alanında ise “Precious Bird” çalışmasıyla Özel Denizli Koleji birinciliği, “Stratejik Kart Oyunu” çalışmasıyla Hayırseverler Ortaokulu ikinciliği, “Robot İstilası” çalışmasıyla Esat Sivri Ortaokulu üçüncü oldu.

Dereceye giren okullara ödülleri Merkezefendi Hayırseverler Ortaokulunda Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürleri Ramazan Kayayurt ve Süleyman Ekici ile okul müdürleri, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı törenle verildi.