Miniklerden büyüklere “benim için sağlıklı nefesi seçin” çağrısı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Miniklerden büyüklere “benim için sağlıklı nefesi...

Miniklerden büyüklere “benim için sağlıklı nefesi seçin” çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mayıs 2018 Cumartesi - 19:34Güncelleme: 26 Mayıs 2018 Cumartesi - 19:42
Miniklerden büyüklere “benim için sağlıklı nefesi seçin” çağrısı

Anaokulu ve ilkokul öğrencileri, gerçekleştirilen “Sağlıklı Nefes Sağlıklı Gelecek” projesiyle anne-babalarını sigara içmemeye davet etti. Minikler, Gazi Bulvarı’nda düzenlenen yürüyüşte taşıdıkları pankartlarla dikkati çekti.

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulu ve ilkokullarda uygulanan “Sağlıklı Nefes Sağlıklı Gelecek Projesi” kapsamında kortej yürüyüşü düzenlenerek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı süresince öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar sergilendi.

Düzenlenen kortej yürüyüşüne Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Yeşilay Şube Başkanı Bünyamin Yakar, ilçe protokolü, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.



Proje hakkında katılımcıları bilgilendiren Proje Koordinatörü Mehmet Çimen, “Minik yavrularımızın anne-babasına ‘benim için nelerden vazgeçersin?’ sorusu ile başlayan yolculuğumuzda çok büyük mesafe katettik. Sigarayı bırakmaya istekli olan, ancak başarılı olamayan velilerimizi çocuklarının kendilerine yazdıkları mektuplar, yaptıkları resimler ile teşvik ederek sigara bağımlılığından kurtulmalarını sağladık” dedi.

MESLEKTAŞLARI SİGARAYI BIRAKTIRDI

Adil Demireren-Mustafa Musoğlu İlkokulu’nda öğretmen olarak görev yapan ve 52 yıldır sigara bağımlısı olan Mehmet Çölgeçen ise, “52 yıldır sigara içtim. Öğretmen arkadaşlarım benim haberim olmadan öğrencilere ve velilerine benim sigarayı bıraktığımı söylemişler. Ben de velilerime, öğrencilerime mahcup olmamak için sigarayı bıraktım. İyi ki böyle birşey yaptılar. Şimdi çok huzurluyum sağlığım, uyku düzenim değişti. Önceden cebimde para yokken şimdi harçlığım eksik olmuyor. Proje ile bu farkındalık okullarımızda oluşmuş durumda. Projeyi başlatanlara emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ANNEM GİBİ KOKUYORSUN” SÖZÜ SİGARA BIRAKTIRDI

Proje kapsamında sigarayı bırakan öğrenci velisi Eylem Akyıldız da “Birgün arkadaşıma oğlumu okuldan alması için ricada bulundum. Oğlum, arkadaşıma ‘aynı annem gibi kokuyorsun’ demiş. Evet haklıydı. Çünkü ikimizde sigara içtiğimiz için sigara kokuyorduk. O gün artık oğluma anne gibi kokmak için sigarayı bıraktım. Öğretmenlerimize ve projeyi yürütenlere bu farkındalığı yarattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.



353 VELİ SİGARA BIRAKTI

Projenin okullarda Okul Müdürleri ve öğretmenlerin özverili çalışmaları ile hayat bulduğunu belirten Kaymakam Balcıoğlu ise, ilk olarak anaokulu ve ilkokullardaki 20 bin veliye anket uygulandığını, 7 bin 425 velinin sigara bağımlısı olduğunu, bunlardan 4 bin 452’sinin velinin sigarayı bırakmayı denediğini, ancak başarılı olamadığının belirlediklerini söyledi. Öğretmenlerin ve proje ekibinin gayretleriyle 550 velinin sigara bırakma polikliniklerine yönlendirildiğini ifade eden Balcığlu, 353 velinin 6 aydır sigara içmediğini kaydetti.