Öğrencilerden hem tulum hem elbise olarak kullanılacak tasarım – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrencilerden hem tulum hem elbise olarak...

Öğrencilerden hem tulum hem elbise olarak kullanılacak tasarım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mart 2021 Cuma - 14:08Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma - 14:09
Öğrencilerden hem tulum hem elbise olarak kullanılacak tasarım

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde eğitim öğretim veren Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, hem elbise hem tulum olarak kullanılabilecek tasarımı gerçekleştirip, marka tescili aldı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2019 yılında başlattığı “Meslek Liseleri Markalaşıyor” projesi ile mesleki eğitim veren okullarda markalı ürünlerin üretimi hedeflenmişti. Bu çalışmalardan birisi Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Öğrenciler, elbiseden tuluma dönüşen kıyafet hazırlayıp Türk Patent Enstitüsüne tescil başvurusunda bulundu. Günlük hayatta kolaylık sağlayacak “Elbiseden Tuluma” isimli çalışma değerlendirerek, patenti onaylandı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, “Elbiseden Tuluma” isimli tasarımın iki ayda tamamlandığını belirterek, “Projenin amacı, bir elbiseyi farklı bir dokunuşla, iki farklı özellikte kullanılabilir duruma getirebilmek. Elbiseyi tuluma dönüştürme işlemi, ön ve arka ortalarında açıklık bırakarak, ilik düğme dikimiyle gerçekleşti. Tasarım çalışmasında öğrencilerimiz Cennet Aydın, Rabia Şahin ve Melike Kübra Murçal ile Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefimiz Gül Yazıcı görev aldı. Yaptıkları tasarım ile Türk Patent Kurumu'ndan tescil belgesi almaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.