Denizli’de hastane sınıflarında eğitim – D20Haber
17.05.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Denizli’de hastane sınıflarında eğitim

Denizli’de hastane sınıflarında eğitim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Aralık 2017 Perşembe - 17:11Güncelleme: 7 Aralık 2017 Perşembe - 17:11
Denizli’de hastane sınıflarında eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle uygulanan “Uzun Süreli Hastanede Yatan Çocukların Eğitimleri ve Hastane okulları projesi” ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Devlet hastaneleri bünyesinde oluşturulan “hastane sınıflarında” öğrencilere eğitim olanağı sağlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz proje kapsamında kurulmuş olan Okul Yaptırma Yaşatma Derneği İlkokulu Pamukkale Üniversitesi Hastane Sınıfı’nı ziyaret etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Sarısoy, Okul Yaptırma Yaşatma Derneği Okul Müdürü Abidin Mutlubaş, Hastane Sınıfı öğretmenleri Nezahat Atabey ve Faik Gülbahçe hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, uygulamayla 1994-1995 öğretim yılında Denizli Devlet Hastanesi’nde, 2002-2003 eğitim öğretim yılında da PAÜ Hastanesi’nde açılan sınıfların 2013-2014 döneminden itibaren Arif Yalınkaya ile Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği ilkokullarına bağlı faaliyet gösterdiğini belirtti.

Denizli’de hastane sınıflarında eğitim

8 BİN 50 ÖĞRENCİ YARARLANDI

Sınıfların uzun süreli hasta ve hastanede yatan çocukların eğitim ve öğretimlerinin aksatılmadan sürdürülmesine, okul ve arkadaş çevresinden uzak kalmamasına, çocuklar üzerindeki olumsuz psikolojik etkilerin en aza indirebilmesine katkı sağladığını ifade eden Oğuz, şunları söyledi:

Haberin DevamıReklam




“Öğrencilerimiz, tedavileri sona erdikten sonra esas kayıtlı oldukları okullarına devam etmektedirler. Bu yüzden öğrencilerimizin sayısı ve devam süreleri değişkendir. Hastane sınıflarında bugüne kadar 8 bin 50 öğrencimiz eğitim hizmetlerinden yararlanmıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı eylül ayından itibaren ise su sayı 112’dir. Çalışmalar, 10 öğrenci kapasiteli sınıfımızda veya öğrencilerimizin sağlık durumuna göre servislerde (ortopedi, çocuk, çocuk cerrahi, hematoloji servisleri vb.) yataklarında yapılmaktadır. Yatak başı eğitiminde öğrenci sayısı sınırsızdır.

Sınıfımızın, eğitim ve öğretiminde Özel Eğitim Okulları Yönetmeliği ile İlköğretim Okulları Yönetmeliği esas alınmaktadır. Öğrencilerin durumlarına göre normal veya birleştirilmiş sınıf programı uygulanmaktadır. Bu plan ve programların uygulanışında ve ders süre ve zamanlarında öğrencilerin sağlık durumlarına göre ve kişisel özelliklerine uygun esneklik sağlanmaktadır. Öğrencilerimizle birlikte belirli gün ve haftalar, sınıfta veya yataklarında kutlanarak, ilgili yazı ve resim çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar sınıfı panosunda veya yatak başlarında sergilenmektedir.”