Aynur-Feza Başer Anaokulu açıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Aynur-Feza Başer Anaokulu açıldı

Aynur-Feza Başer Anaokulu açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2019 Perşembe - 17:05Güncelleme: 7 Mart 2019 Perşembe - 17:05
Aynur-Feza Başer Anaokulu açıldı

Hayırsever Başer Ailesi tarafından Merkezefendi’nin Göveçlik Mahallesi’nde yaptırılan Aynur-Feza Başer Anaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, Milletvekilleri Nilgün Ök, Cahit Özkan ve Teoman Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Seyfi Başer Ailesi ve davetliler katıldı.

Hayırsever Seyfi Başer, törende yaptığı konuşmada, eğitimin ülkelerin muasır medeniyet seviyelerini, refahlarını ve milli gelirlerini belirlediğini, bunun için aile olarak doğup büyüdükleri Göveçlik’e çeşitli eğitim kurumları kazandırdıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, okul öncesi eğitimin anne ve babanın yalnız başarabileceği bir konu olmaktan çıktığını, eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolünün bilimsel olarak kanıtlandığını belirtti.

Vali Hasan Karahan da hayırsever aileye teşekkür ederek, “Eğitim şart ve bu konuda kimsenin bir itirazı olamaz. Denizli siviliyle, resmisiyle, yereliyle, merkezi yönetimiyle, halkıyla, en gariban vatandaşıyla ve en zenginiyle, topyekûn eğitime gönül vermiş bir şehir. Bunun meyvelerini topluyoruz. Denizli’miz Türkiye’nin örnek bir şehri. Gelişen ve büyüyen bir şehri. Bölgesinin en büyük ikinci şehri. Bunların hiç biri kendi kendine olmuyor. Hepsi eğitimle oluyor. Eğitime yatırımla, eğitime rağbet etmeyle oluyor. Emeği geçenlere, bu işlere destek verenlere, sahip çıkanlara hepsine birden hürmet ediyoruz” dedi.

Vali Hasan Karahan konuşmasının ardından Hayırsever Seyfi Başer ve Yavuz Başer’e teşekkür plaketi verdi.

Açılışı yapılan 4 derslikli Aynur-Feza Başer Anaokulu 750 bin liraya mal oldu. Resmi açılışı bugün yapılan okul, 2018-2019 döneminde eğitim öğretime başladı.