Çeşitli malzemelerle steteskop yaptılar – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. Çeşitli malzemelerle steteskop yaptılar

Çeşitli malzemelerle steteskop yaptılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2018 Salı - 20:41Güncelleme: 11 Aralık 2018 Salı - 20:41
Çeşitli malzemelerle steteskop yaptılar

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencileri, çeşitli malzemeler kullanarak steteskop (vücut içinde oluşan sesleri dinlemek için kullanılan tıbbi bir cihaz) yaptı.

PAÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin “Haydi Cihaz Yapalım” etkinliği kapsamında Teknoloji Fakültesi Fuayesi’nde açılan sergide, tasarlanan çeşitli cihazlar sergilendi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Fakültemizde düzenlenen etkinlikler, bizlere şevk vermekte ve örnek teşkil etmektedir. Sergiyi oluşturan çalışmaları hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başta Prof. Dr. Ahmet Koluman Hocamızı ve emeği geçen tüm hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Koluman önderliğinde, biyomedikal mühendisliğine giriş dersi kapsamında öğrencilerin farkındalığı artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirip, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve yeni bir ürün ortaya koymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen sergide davul derisi, pinpon topu, yoğurt kabı gibi farklı malzemeler kullanarak tasarlanan steteskop, hoparlör gibi çeşitli cihazlar sergilendi.