Bahadır: Eğitim giderek ticarileşiyor – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. Bahadır: Eğitim giderek ticarileşiyor

Bahadır: Eğitim giderek ticarileşiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2018 Salı - 08:49Güncelleme: 27 Kasım 2018 Salı - 08:49
Bahadır: Eğitim giderek ticarileşiyor

Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, derneğin Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Eğitim alanının giderek ticarileştiğini, hızla dinselleştiğini, bu bağlamda pek çok uygulama yapıldığını, ancak bunların hiç birisinde velilerin ve çocukların taleplerinin dikkate alınmadığını söyledi.

Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, derneğin Denizli şubesinde üyeler ile bir araya gelerek, okullarda yaşanan sorunlarla ilgili üyelerden bilgi aldı. Dernek binasında basına açıklamalarda bulunan Bahadır, eğitimde son yıllarda gittikçe artan piyasalaşmanın bilimsel eğitimi bitirme noktasına getirdiğini, oysa velilerin taleplerinin son derece açık bir şekilde özellikle LGS yerleştirme tercihlerinde de görüldüğü gibi laik ve bilimsel eğitim veren akademik liselerden yana olduğunu ifade etti.

Özel okullara verilen teşviklerin devlet okullarına verilmediğini, çocuklarını devletin okuluna göndermek zorunda kalan velilerde devlet tarafından ayrımcılığına uğratıldıklarına dair derin kanaatler oluştuğunu kaydeden Bahadır, Milli Eğitim Bakanlığı’na derhal bu uygulamadan vazgeçilmesini çağrısı yaptı.