Serinhisar Ahmet Kabukçu Z Kütüphanesi açıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SERİNHİSAR
  8. /
  9. Serinhisar Ahmet Kabukçu Z Kütüphanesi açıldı

Serinhisar Ahmet Kabukçu Z Kütüphanesi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2018 Salı - 17:10Güncelleme: 6 Şubat 2018 Salı - 17:10
Serinhisar Ahmet Kabukçu Z Kütüphanesi açıldı

Serinhisar’da Z kütüphane açıldı. Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma Destek Programı ÇOGEP kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde uygulanan proje kapsamında açılan kütüphaneye, Diyarbakır’da 3 yıl önce teröristlerin saldırısında şehit düşeh Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu’nun ismi verildi.

Serinhisar Atatürk Ortaokulu’ndaki oluşturulan Ahmet Kabukçu Z Kütüphanesi’nin açılış törenine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Süleyman Erdoğan ile vatandaşlar katıldı.

Vali Hasan Karahan, törendeki konuşmasında, “Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından 81 ilde başlatılan güzel bir projenin açılışında beraberiz. Memleketi için canını feda eden şehidimizin adını ebediyen yaşatmak adına gerçekleştirilen böylesine anlamlı bir projede yer almaktan ve açılışını gerçekleştirmekten bende mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Gençlerimiz inanıyorum ki çok okuyup kendilerini geliştirecekler. Savaşın sadece silahla değil bilimle, kültürle, ekonomiyle ve sanatla olduğunuda unutmadan şehitlerimize layık olmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Amacımız tüm okullarımıza bu kütüphaneleri kazandırarak gençlerimizin gelişimine katkı sunmak” dedi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı. Bu arada Vali Karahan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’e eğitime katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Serinhisar’da açılışı yapılan Z kütüphaneye ismi verilen Ankara Özel Haraket Şube Müdürü Ahmet Kabukçu, 2015 yılında Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşmüştü.