Yaşları küçük, yürekleri büyük – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Yaşları küçük, yürekleri büyük

Yaşları küçük, yürekleri büyük

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 22:25Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 22:25
Yaşları küçük, yürekleri büyük

Sarayköylü 3 kız arkadaş, sokakta şiddete uğramış bir kedi gördükten sonra harekete geçerek hayvanlara uygulanan şiddetin son bulması, kapıların önüne su ve yemek koymaları için afiş hazırladı. Yetmedi, hazırladıkları afişi sokak sokak gezerek duvarlara astılar, büyüklere örnek oldular.

Neredeyse her gün okuduğumuz hayvanlara karşı şiddet haberleri, bazen de bir yolda yürürken gördüğümüz şiddete maruz kalmış hayvanların ardından Sarayköylü üç kızın yaptığı bu hareket “insanlık ölmemiş” dedirtti.

Atatürk Ortaokul 5. Sınıf öğrencileri 11 yaşındaki Funda Nur Dinçsoy, 12 yaşındaki Mucize Gergili ve 11 yaşındaki Zekiye Şen sokak hayvanları için yaptıkları atılım ile büyüklere örnek oldu.

Yaşları küçük, yürekleri büyük

Hazırladıkları afişlerin üzerine “Bir yerde sokak hayvanları senden kaçmıyorsa o yerde yaşayın. Çünkü o yerde yaşayan diğer insanlar merhametlidir”, “Dostlarımızı için uygun yerlere bir kap su koymayı unutmayalım”, “Bizim gibi can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar yaşam hakkına sahipler”, “Kapınızın önüne koyacağınız bir kap su size mutluluk, onlara hayat verir” yazan 3 kız arkadaş, Sarayköylüleri kapılarının önüne su ve yemek koymaları çağrısında bulundu.

Ayrıca afişlerinin üzerine koydukları 3 ayçiçeği ve tokaları ile kendilerini simgeleştiren 3 kız arkadaşın bu hareketlerinin altında bir hikaye var. Neden böyle bir girişimde bulunduklarını anlatan Zekiye Şen, “Biz, üç arkadaş yolda yürürken bir kedi gördük ve kedinin kuyruğunu kesmişler, vücudunda da kesikler vardı. Benim ve arkadaşlarımın içi çok acıdı. İnsanların hayvanlara neden şiddet uyguladıklarını anlamıyoruz. Onlara evimizi açalım onu yapamıyorsa da evimizin önüne bir kap su ya da yemek koyalım. Hem hayvanlara uygulanan şiddeti hem de onların ihtiyacı olan su ve yemek konusunda ağabeylerimizi, ablalarımızı farkındalık yaratmak için böyle bir şey yapmak istedik. Umarım düşündüğümüz gibi hayvanlara karşı bur farkındalık olur” dedi.

Yaşları küçük, yürekleri büyük

Şen, “Afişlerimizin üzerine koyduğumuz ayçiçeği simgesi bizi simgeliyor aslında. Ayçiçeği güneşi gördüğünde ona doğru döner ve ışığa bakar. Bizde güzel şeyler yapmak ve hep ışığa bakmak için ayçiçeği simgesi koymak istedik” diye konuştu.