Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 102. yılı kutlandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 102. yılı...

Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 102. yılı kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2021 Pazartesi - 12:56Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi - 12:59
Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 102. yılı kutlandı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinin Milli Mücadele’ye katılışının 102. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Sarayköy’de Müftü Ahmet Şükrü Efendi öncülüğünde başlatılan mücadelenin 102. yılı dolayısıyla Atatürk Parkında tören düzenlendi. Törene Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Cumhuriyet Savcısı Alper Şişmanlar, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Yaşar Onur Öner, şehit yakınları, gaziler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Coronavirüs tedbirlerinin uygulandığı törende, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Özbaş, şunları söyledi:

“Bugün, aziz milletimizin binlerce yıllık şanlı tarihine yeni bir destan eklediği gündür. Bugün, aziz milletimizin esarete boyun eğmeyeceğini, özgürlüğü ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan ölüme koşabileceğini tüm dünyaya gösterdiği gündür. Bugün, hamuru vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisiyle yoğrulmuş aziz milletimizin gurur ve onur günüdür. Bugün, 24 Mayıs 1919’da Sarayköy’ümüzün Milli Mücadele’ye katılışının 102. yıl dönümüdür .

 

Sarayköylüler olarak, hem tarihimizle hem de ecdadımızla ne kadar övünsek, gurur duysak azdır. Çünkü Sarayköyümüz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan özgürlük ve bağımsızlık yürüyüşüne ilk katılan, vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş kahramanların, ilk Milli Mücadele ateşini yaktıkları yerlerden birisidir. Sarayköy’de düşman işgaline karşı koymak için hazırlıklar sürerken Yunan kuvvetlerinin Aydın ve Nazilli istikametine geldiği bilgisi ulaşmış, düşmanın topraklarına yaklaşması Sarayköylüleri derinden yaralamıştır. 24 Mayıs 1919’da önce telgrafhanede ardından belediye binası önünde bulunan kuyunun etrafında toplanan kahraman Sarayköylüler, düşmana geçit vermemek için hep birlikte yemin etmişlerdir.”

Sarayköy’ümüzün Milli Mücadele’ye katılışının 102. yıl dönümünü tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

Konuşmanın ardından 24 Mayıs Milli Mücadele konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sarayköyspor Halk Oyunları Topluluğu’nun zeybek gösterisinin ardından, ilçe protokolü şehitlikleri ve milli mücadele kahramanlarının kabristanlarını ziyaret ederek dua okudu.