Sarayköylü öğrenciler TEKNOFEST’e katılıyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköylü öğrenciler TEKNOFEST’e katılıyor

Sarayköylü öğrenciler TEKNOFEST’e katılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 Çarşamba - 10:41Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba - 10:41
Sarayköylü öğrenciler TEKNOFEST’e katılıyor

Sarayköy’deki liselerde eğitim gören 12. sınıf öğrencileri; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılmak üzere İzmir’e uğurlandı.

Lise öğrencilerinin İzmir’de bugün başlayacak ve 1 Ekim’e kadar sürecek TEKNOFEST’e katılmaları konusunda okullarda duyuru yapıldı. Giderlerin aile bütçelerini zorlayacak düzeyde olması üzerine Sarayköy Belediyesinden destek istendi. Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş da bu talebi karşılayıp, öğrencilerin 4 otobüs ile İzmir’e gitmelerini sağladı.

Öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Şube Müdürü Naile Delice Karademir ve veliler ile birlikte uğurlayan Özbaş, “Ana teması savunma sanayisi olan TEKNOFEST, dünyamızın savunma sistemlerine yön değiştiren birçok gurur kaynağımız olan yerli ve milli araçlarımızın sergilendiği yer. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öğrencilerimizi TEKNOFEST’e göndermek istediklerini duyunca çok heyecanlandım. Geleceğimiz olan gençlerimizin dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline gitmesini istedik. Belki birçok arkadaşınız bu festival sayesinde ilham alacak ve gelecekteki mesleğini seçmesinde yön verecek. Ülkemizi teknoloji, savunma sanayisi ve birçok yenilikte başarılarla taçlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan ise, “Uzay ve havacılık sanayisinde Türkiye çok önemli bir konuma geldi. Şu anda gitmiş olduğunuz festival de teknoloji festivali. Teknolojide gelmiş olduğumuz noktayı görecesiniz. Çok faydalanacağınızdan eminim. Şunu belirtmek istiyorum. Geçen hafta festivalin duyurusunu yaptık. Müdürlerimiz ‘Maliyetli çıkıyor, onun için sayı bildiremiyoruz’ dedi. Biz de öğrencilerimizin bu heyecana katılması için her zaman yanımızda olan Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a destek talebinde bulunmak için ziyaret ettik. Kendisi sağ olsun bizlere bu imkânı sağladı” diye konuştu.